Twitter satima bio nedostupan za korisnike, a Musk otkrio o čemu je riječ

Iako iz samog Twittera nije bilo informacija ili izjava o problemima, što se događalo otkrio je sam Elon Musk na svom računu.

Hina/M.Č. | 29.12.2022. / 08:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Pristup društvenoj mreži Twitteru bio je u noći na četvrtak onemogućen nekim korisnicima koji se nisu mogli povezati na svoj račun ili nisu mogli konzultirati neke račune.

Mrežna stranica Downdetector objavila je da je oko 10.000 korisnika prijavilo probleme u radu Twittera, a najviše je prijava bilo oko 1.35 sati po srednjoeuropskom vremenu, nakon čega su prestajale stizati.

Ovaj tehnički kvar događa se u trenutku osjetljivom za Twitter koji je u previranjima pošto ga je krajem listopada kupio Elon Musk za 44 milijarde dolara.

Korisnici diljem svijeta najveće su probleme imali prilikom korištenja Twittera na računalu, dok je aplikacija, barem prividno, funkcionirala.

 

 

Korisniku koji ga je u srijedu upitao je li Twitter "pao", Musk je odgovorio: "Meni radi".

Otkriven razlog za probleme

Nakon nekoliko sati situacija se normalizirala i korisnici sad mogu ponovno koristiti Twitter bez problema. 

Iako iz samog Twittera nije bilo informacija ili izjava o problemima, što se događalo otkrio je sam Elon Musk na svom računu. 

Implementirane su značajne promjene u arhitekturi servera. Twitter bi trebao djelovati brže, napisao je Musk. 

 

 

I dok su neki pozdravili bilo kakve promjene "na bolje", drugi su korisnici kritizirali Muska i nazvali takve promjene kozmetičkima te ga pozvali da zaista poradi na nekim drugim aspektima Twittera koji ne rade kako spada. 

 Podsjetimo, otkako je Musk preuzeo Twitter pred gotovo dva mjeseca, velik broj zaposlenika napustio je tu tvrtku. Oni koji su ostali, morali su, prema Muskovim riječima, biti spremni na dugotrajni radni dan. 

S obzriom na to da su otpušteni brojni timovi koji su se brinuli za stabilnost Twittera i održavanje servera koji su potrebni za njegov rad, pitanje je što će ove "promjene arhitekture" zaista značiti za korisnike i rad Twittera. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti