Twitter širi svoja pravila privatnosti: Više nema dijeljenja tuđih fotografija i videa bez dozvole

Dodaju kako će uvijek pokušati procijeniti kontekst u kojem je sadržaj objavljen i dijeljen, te ovisno o tome odlučiti hoće li sadržaj ostati objavljen ili će biti uklonjen.

Martina Čizmić | 01.12.2021. / 09:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je odlučio pojačati svoja pravila privatnosti, kako bi korisnicima ponudio sigurnije mjesto na internetu. Kako su objavili na službenim stranicama, već sad nije dopušteno objavljivati tuđe privatne informacije kao što su telefonski brojevi, adrese, osobni dokumenti i slično.

Slika nije dostupna Twitter testira opciju koja će omogućiti još bolji prikaz fotografija i videozapisa

No, kako se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuje problem "zloupotrebe medija i informacija koje nisu drugdje dostupne kao alat za zastrašivanje, zlostavljanje i otkrivanje identiteta pojedinaca", a objavljivanjem osobnih fotografija i videa, može narušiti privatnost pojedinca i dovesti do emocionalne i fizičke štete, u Twitteru su odlučili tome stati na kraj.

Kad primimo prijavu da tvit sadrži neovlaštene privatne snimke, poduzeti ćemo mjere u skladu s našim mogućnostima, ističu iz Twittera.

Pojašnjavaju kako to znači da će poduzeti određene radnje koje će onemogućiti objavu i dijeljenje sadržaja koji su objavljeni bez jasnog pristanka osobe koja se na tom sadržaju nalazi.

Kad se privatne informacije ili mediji dijele na Twitteru, treba nam jasna informacija od osobe sa snimke ili ovlaštenog predstavnika, da je ta fotografija ili video podijeljen bez njihovog odobrenja, stoji u poruci iz Twittera u kojoj objašnjavaju kako je moguće prijaviti takav sadržaj.

Slika nije dostupna Twitter i službeno predstavio opciju koja će korisnicima omogućiti zaradu od tvitanja

No, dodaju kako se ova pravila ne odnose na objave u kojima se nalaze javne osobe ili pojedinci, ako se u objavi nalaze informacije od važnosti za javnost. U slučaju da je cilj diljenja privatnih fotografija javnih osoba da ih se zastrašuje ili ušutka, iz Twittera ističu kako će takav sadržaj ipak ukloniti.

Dodaju kako će uvijek pokušati procijeniti kontekst u kojem je sadržaj objavljen i dijeljen, te ovisno o tome odlučiti hoće li sadržaj ostati objavljen ili će biti uklonjen.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti