Twitter trajno suspendirao račun američke kongresnice zbog širenja dezinformacija o COVID-19

U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila "neprijateljem Amerike" i rekla da se ne može "nositi s istinom".

Hina | 03.01.2022. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Twitter je "trajno suspendirao" račun republikanske zastupnice u američkom Kongresu Marjorie Taylor Greene zbog kršenja pravila te društvene mreže o dezinformacijama vezanima uz COVID-19.

Političarka krajnje desnice iz Georgie zagovarala je neutemeljene teorije zavjere koje dovode u pitanje sigurnost cjepiva protiv koronavirusa i učinkovitost nošenja maski kako bi se smanjio rizik od zaraze.

Greene, jedna od najglasnijih saveznica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu, nedavno je došla na naslovnice zbog usporedbe ograničenja zbog koronavirusa s nacističkim progonom Židova. Pritom odbija nositi masku u Zastupničkom domu zbog čega je morala platiti nekoliko kazni.

Slika nije dostupna Twitter se brutalno obračunava s korisnicima: Suspendirano već više od 70.000 profila s kojih se dijelio QAnonov sadržaj

Slika nije dostupna Tko je u pravu? YouTube blokirao video u kojem američka kongresnica najavljuje tužbu protiv COVID putovnica zbog "kršenja smjernica zajednice"

Ranije je od Twittera primila više upozorenja, a ta joj je tvrtka već četiri puta blokirala račun. Prema nedjeljnom priopćenju te tvrtke peta suspenzija je trajna.

U izjavi koju su citirali američki mediji, Greene je Twitter proglasila "neprijateljem Amerike" i rekla da se ne može "nositi s istinom".

Društvene mreže ne mogu spriječiti da se istina širi. Velike tehnologške tvrtke ne mogu zaustaviti istinu. Komunistički demokrati ne mogu zaustaviti istinu, stoji u dijelu izjave.

Njen profil (@mtgreenee) je prema posljednjim podacima imao nešto manje od pola milijuna sljedbenika. I dalje ima pristup svom službenom Twitter računu (@RepMTG) s gotovo 400.000 pratitelja.

Demokratska većina u Zastupničkom domu smijenila je Greenea sa svih mjesta u odborima u veljači zbog nekoliko zapaljivih izjava, uključujući potporu političkom nasilju. Rijedak potez značajno je smanjio njen zakonodavni utjecaj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti