Twitter je od petka blokirao više od 70.000 profila koji su prvenstveno bili posvećeni dijeljenju QAnonovog sadržaja nakon prošlotjednih nemira u Washingtonu i upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u zgradu Kongresa.

S obzirom na nasilne događaje u Washingtonu i povećani rizik od štete, počeli smo u petak poslijepodne suspendirati tisuće profila s kojih se prvenstveno dijelio QAnon sadržaj, objavio je Twitter u ponedjeljak navečer.

Ti profili sudjelovali su u dijeljenju štetnih sadržaja povezanih s QAnonom i prvenstveno su bili posvećeni širenju teorija zavjere, dodaju.

Pristaše QAnona širili su na društvenim mrežama neutemeljene tvrdnje da se Trump tajno bori protiv seksualnih predatora, među kojima su ugledni demokrati, holivudske zvijezde i saveznici "duboke države", navodna tajna mreža utjecajnih ljudi koja pokušava upravljati državom mimo legalne vlasti.

Twitter je najavio da će trajno suspendirati profile koji promoviraju QAnon sadržaj i zabraniti desničarskoj skupini širenje teorija zavjera.

Uoči inauguracije, nastavit ćemo pratiti situaciju, ostaviti otvorene kanale komunikacije s policijom te nastaviti informirati javnost i dodatnim aktivnostima, poručili su iz Twittera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju