Milijuni korisnika diljem svijeta započinju dan listanjem objavljenih tvitova na Twitteru. Mnogi se tako informiraju o stvarima koje su propustili tijekom proteklog dana ili noći, drugi ga koriste kako bi prokomentirali neke aktualne događaje.

No koriste li aplikaciju Twitter za Android, trebali biste odmah prestati s korištenjem i ažurirati aplikaciju.

Naime, Twitter je objavio kako bi sigurnosni propust otkriven u aplikaciji mogao omogućiti hakerima da preuzmu kontrolu nad računom korisnika i pristupe osjetljivim podacima.

Dobra je vijest što je za to potrebno proći kroz kompliciran proces koji "uključuje ubacivanje zlonamjernog koda u ograničen prostor za pohranu u aplikaciji". Twitter je već izbacio zakrpu za taj sigurnosni propust i ako korisnici redovito ažuriraju svoje aplikacije, nemaju se čega bojati.

No još uvijek postoji određeni broj korisnika koji (iz različitih razloga) neredovito ažurira svoje pametne telefone i aplikacije na njima, a oni su u ovom trenutku najugroženiji.

Iz Twittera ističu kako su korisnici na iOS-u zasad sigurni, ali i kako nisu primijetili da su hakeri odlučili iskoristiti taj sigurnosni propust.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju