Twitter uveo negativno ocjenjivanje objava, na veselje nekih i tugu drugih

Iako će korisnici uvođenjem novih značajki moći izraziti i negativno mišljenje prema nečijoj objavi na Twitteru, zapravo neće imati nikakav uvid u to koliko drugih korisnika dijeli njihovo mišljenje.

Branimir Vorša | 17.03.2022. / 13:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je uveo nove mogućnosti u obliku opcija "Downvote" i "Dislike", što korisnicima omogućava da izraze svoje neslaganje ili nevjericu prema određenom sadržaju.

Ipak postoji i "kvaka" - samo autor objave na Twitteru vidjet će statistiku vezanu za broj downvote i dislike opcija koju je primio nakon objave.

Slika nije dostupna Twitterov ambiciozni plan: Do kraja sljedeće godine žele još 100 milijuna novih dnevnih korisnika

Dva vrhunska Big Tech poduzetnika, Marc Andreessen i Elon Musk, izrazili su zadovoljstvo navedenim novim Twitterovim opcijama.

Marc Andreessen dao je to do znanja objavom na Twitteru. Dodao je da korisnici mogu učiniti Downvote javno vidljivim, prikazivanjem snimke zaslona reakcija na njihove objave u novoj objavi na Twitteru.

Twitterova značajka Downvote je "gumb" koji bi korisnici trebali pronaći u donjem dijelu objave, uz lajkove, retweet, dijeljenje i opciju izbornika označenu s tri točke.

Autor objave može vidjeti negativnu statistiku, no zato drugi korisnici Twittera ne mogu vidjeti koliko je negativnih glasova dobio, čime se izbjegava negativna konotacija same objave.

Slika nije dostupna Twitterova opcija zaštite od zlostavljanja napokon na vidiku

Šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk isto tako je pokazao slaganje s uvođenjem navedenih opcija u odgovoru na Andersenovu objavu vezanu za to. Kratko i jasno, Musk je poručio jednom rječju - "Da".

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti