U Budimpešti održan deseti “European Innovation Day” summit

Huawei je na summitu predstavio najnovija tehnološka rješenja temeljena na 5G tehnologiji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2022. / 12:37

European Innovation Day 2022 (Foto: Huawei)

Već deset godina Huawei je domaćin konferencije na kojoj, zajedno sa svojim partnerima, omogućuju uvid u načine na koji tehnološke inovacije mogu unaprijediti digitalizaciju, olakšati prijelaz na zelenu energiju, unaprijediti očuvanje bioraznolikosti te razvijati talent. Posljednji takav summit “European Innovation Day 2022" održan je u Budimpešti, a nazočilo mu je oko 250 predstavnika javnog i privatnog sektora te akademske zajednice.

Huawei Huawei potpisao tri memoranduma o suradnji s osječkim fakultetima

Oni su razgovarali o ulozi inovacija u polju tehnologije te o tehnološkim rješenjima na izazove s kojima se svijet danas suočava. Tijekom summita Huawei je prikazao svoja brojna pametna rješenja koja se temelje na 5G tehnologiji te koja su već implementirana diljem svijeta u raznim sektorima gospodarstva, poput poboljšanja učinkovitosti logistike u lukama, rudarenju s privatnim 5G mobilnim mrežama, zaštiti okoliša te smanjenju emisije stakleničkih plinova.

Kako je u svom govoru naglasio Jeff Wang, predsjednik Odjela za odnose s javnošću i komunikacije u Huaweiju, za realizaciju održive budućnosti ključnu će važnost imati upravo inovacije. Radujemo se suradnji s našim partnerima na stvaranju pametnije, zelenije i održivije Europe, komentirao je Wang

William Tian Huawei na IFA 2022: Fokusirani smo na inovacije i pomicanje tehnoloških granica

Također, za uspješnu budućnost važno je ulagati u mlade i njihovo obrazovanje, što Huawei radi kroz svoj program za razvoj “Seeds for the Future”. Tijekom summita potpisan je sporazum o suradnji s mađarskim Sveučilištem za javnu službu, a Stipendiju “Seeds for the Future” ukupne vrijednosti oko 5 milijuna eura u protekle je dvije godine dobilo oko 1000 studenata iz 12 europskih zemalja, a u Hrvatskoj se dodjeljuje drugu godinu zaredom.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti