U Infobipovom kampusu održan Dan inovacija

Posjetitelji su se na interaktivan i zabavan način upoznali s budućnosti isprobavanjem tehnologija i proizvoda domaćih, ali i stranih tvrtki, fakulteta i startupa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2023. / 10:05

Dan inovacija (Foto: Infobip)

U Infobipovom kampusu u Zagrebu, u sklopu Dana inovacija, Stemi i Infobip, uz podršku generalnog partnera A1 Hrvatska, proveli su projekt Škola budućnosti. U kampusu se okupilo više od 700 posjetitelja, uključujući i brojne učenike i učitelje koji su mogli isprobati tehnologije budućnosti, kao i proizvode domaćih i stranih tvrtki, fakulteta i startupova.

Umjetna inteligencija, ilustracija Razvoj umjetne inteligencije i tehnologije će otvoriti prostor za kreativnije poslove

Učenici osnovnih i srednjih škola otkrivali su svijet električnih automobila i poluvodiča tvrtke Infineon, vozili su autiće u proširenoj stvarnosti tvrtke Matterless te simulator formule 1 tvrtke AVL Hrvatska. Također su imali priliku testirati svoje reakcije pomoću inteligentnih senzora tvrtke Sport React. Zahvaljujući tvrtki Pulsar Labs, učenicu su lemili svoje autiće, AIR-RMLD ih je učio kako koristiti dronove za pošumljavanje iz zraka, a Equinox ih je uveo u svijet proširene stvarnosti. Osim što su iz prve ruke mogli vidjeti najnovija tehnološka rješenja, također su se upoznali s fakultetima poput FER-a, CRTE ili Aspire, na kojima će nekih od njih nastaviti svoje obrazovanje.

Najbolji učenički timovi su predstavili svoje projekte na kojima su radili tijekom školske godine u Školi budućnosti, od chatbotova koji koriste umjetnu inteligenciju, robota za istraživanje Marsa pa do pametnih vrtova baziranih na IoT tehnologiji.

Silvio Kutić Infobip predstavio novo videorješenje za korisničke službe

Škola budućnosti nema granice te želi pružiti priliku učenicima globalno. Tako se ove godine na Danu inovacija prezentiralo novo ime projekta – STEMwave, a iako je ime projekta novo, oni zadržava iste vrijednosti i ciljeve - uključiti mlade u svijet najnovije tehnologije i učiniti ih spreminijima za sutrašnje tržište rada. STEMwave je, osim u Hrvatskoj, ove godine bio prisutan i u Bosni i Hercegovini te Sjedinjenim Američkim Državama, a nadaju se da će svake godine popis lokacija širiti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti