U Kini održana treća svjetska konferencija robota

Od glazbenika do konobara. Roboti budućnosti na ovogodišnjoj konferenciji u Kini privukli su brojne ljubitelje umjetne inteligencije, ali i one koji inovacijama žele promijeniti svijet.

Sandra Grego | 16.08.2018. / 09:16

15.08.2018.
Konferencija robota (Foto: Dnevnik.hr) - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovi roboti dio su treće svjetske konferencije robota u Pekingu. Na njoj sudjeluje više od 300 stručnjaka i poduzetnika.

Posebnu pozornost privukao je robotski šišmiš koji leti pomoću posebnih kamera za praćenje pokreta.

Kada šišmiš leti na određenoj ruti, a mora promijeniti put zbog nekakve prepreke, signal se odmah šalje u centralno računalo. Zatim se put prilagođava novim uvjetima, objasnila je direktorica marketinga Liu Fang.

Jedan od najatraktivnijih izložaka bio je i robot konobar koji je bez problema miješao koktele u samo jednoj minuti. Jednom kada bude dostupan na tržištu, njegova cijena će dosegnuti čak 300.000 američkih dolara (gotovo 2 milijuna kuna).

Kao posebnost istaknula se replika bivšeg kineskog NBA košarkaša Yao Minga koja je zabavljala posjetitelje ubacivanjem lopte u koš.

Inteligentni roboti postali su vrlo popularni u posljednje dvije godine. Međutim, u svakodnevici oni još ne mogu ispuniti sva naša očekivanja, rekao je jedan do posjetitelja konferencije.

Ispunili očekivanja ili ne, Kina je i dalje jedno od najvećih tržišta za robote, a zahtjevi za različitim proizvodima sve su raznovrsniji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti