U Krapini otvoren Poslovno-tehnološki inkubator za mlade, evo što sve sadrži

Dobre IT vijesti stižu iz Krapine. Ondje je otvoren Poslovno-tehnološki inkubator namijenjen ponajprije mladim poduzetnicima koji će ovdje imati pristup najnovijoj tehnologiji te moći razvijati nove ideje i projekte.

A.P. | 30.07.2020. / 17:37

Galerija

U Krapini je otvoren Poslovno-tehnološki inkubator namijenjen mladim poduzetnicima koji će uz najnoviju tehnologiju tu moći stvarati brojne ideje i projekte. U sklopu inkubatora je i Centar za robotiku kao i srednja škola.

Projekt je vrijedan 32 milijuna kuna, djelomično je financiran iz fondova Europske unije, a 11 milijuna kuna izdvojila je Krapinsko-zagorska županija. Županija je sve htjela pokrenuti još 2014., no projekt nije prošao. Zoran Milanović koji je tada bio premijer, danas je inkubator otvorio kao predsjednik.

Projekt nije sadržavao sve komponente koje je morao sadržavati, postoji red, postoje pravila, kada su ispunili uvjete dobili su, znači nema moja vaša, njima je do toga bilo jako stalo i sad to imaju, objasnio je Milanović.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako su čekali drugu priliku da se jave na natječaj i da su sada napokon uspjeli.

Mi smo naravno kako se razvija i tehnologija i kako smo postali kreativni, kako smo po svijetu gledali što rade drugi, mi smo napravili inovacije što gledaju drugi, zaključio je župan.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti