U samo osam minuta do posla u struci

Ove su godine na Career Speed Datingu sudjelovala čak 42 poduzeća.

Martina Čizmić | 18.12.2018. / 15:07

Career Speed Dating (Foto: FER) (Foto: FER)

Career Speed Dating, jedinstven spoj selekcijskog razgovora i speed datinga, održan je 13. prosinca 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Career Speed Datinga pružio je priliku studentima da iskuse pravi razgovor za posao u ležernoj atmosferi, sklope nova poznanstva i naprave prvi korak prema karijeri u samo osam minuta. Također, ponudio je priliku poslodavcima da pronađu najboljeg kandidata za posao. Razgovori su se odvijali od 9 do 17 sati, a studenti su mogli izabrati između sedam skupina poduzeća te razgovarati osam minuta sa šest poduzeća unutar svake skupine.

Poduzeća imaju različit pristup razgovoru, a kako to radi SedamIT otkrio je Igor Blažanović, voditelj CRM odjela: Naša su pitanja na primjer: glazba ili sport? Stepenice ili lift? Java ili Python? Ta uvodna pitanja pomažu razviti razgovor. Time nastojimo, uz konkretan razgovor o poslu, približiti se kandidatima i saznati što rade u slobodno vrijeme, čime se bave i koji su njihovi interesi. Na pitanje: Koji je Vaš najveći uspjeh u životu? studenti često ne znaju odgovor. Međutim, to što studiraju, ili su možda već na posljednjim godinama fakulteta, je samo po sebi veliki uspjeh.

Svoje mišljenje o Career Speed Datingu podijelili su i studenti.

Zadovoljan sam Career Speed Datingom jer je opuštena atmosfera i ne postoji pritisak te možemo opušteno razgovarati. Studenti mogu vidjeti što poduzeća nude i obrnuto te je to odlična simbioza”, rekao je Gregor, dok je Ivi ovo već drugi dolazak na Career Speed Dating: Bio sam i prošle godine. Sličan je kao Job Fair samo manji i osobniji. Poručio bih studentima da svakako probaju, nemaju što izgubiti i može biti jako dobro.

Ove godine na Career Speed Datingu sudjelovala su 42 poduzeća: Danieli Systec, Gideon Brothers, Hrvatska elektroprivreda, Končar - Mjerni transformatori, RASCO, Vertiv, Atos IT Solutions and Services, HashCode, Memgraph, Microblink, Axilis, Croteam, A1, COMBIS, Ericsson Nikola Tesla, SedamIT, Tele2, CS Computer Systems, Croatia osiguranje, Financijska agencija - FINA, INFIGO IS, INsig2, Poslovna inteligencija, Zagrebačka banka, Altpro, Byte Lab Grupa, GlobalLogic, GREYP BIKES, LOGICDATA Mechatronics, Rimac Automobili, Ekobit, AVL-AST, dSPACE engineering, KING ICT, 2e Systems, SysKit, Bornfight, Five, Infinum, SofaScore, Trikoder, Undabot.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti