U Splitu se održava besplatna radionica za ravoj mobilnih aplikacija uz novčanu nagradu za najbolje

Edukativna radionica za razvoj mobilnih aplikacija pruža ljubiteljima programiranja besplatna predavanja, vrsne stručnjake mentore i nagrađuje najbolji tim

Saša Fišter sasa@zimo.co | 15.10.2015. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xamarin Hack Day edukativna je radionica koja će se održati u subotu, 17. listopada, na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Sudionici će na platformi Xamarin, uz mentorsku pomoć vrsnih stručnjaka iz lokalnih i globalnih IT poduzeća, razvijati mobilne aplikacije.

Xamarin Hack Day organiziran je kako bi polaznici, primarno studenti, dobili besplatnu edukaciju za usavršavanje znanja potrebnih za razvoj mobilnih aplikacija na platformama Android, iOS i Windows Phone korištenjem alata Xamarin. Kako bi sudionici što lakše savladali programerske vještine i znanja, bit će održane i 3 prezentacije na teme: razvoja aplikacija na alatu Xamarin, korištenja besplatne usluge Windows Azurea i dizajna korisničkog sučelja. Nakon predavanja uslijedit će razvoj aplikacija na alatu Xamarin.

Osim znanja i vještina koje će polaznici naučiti, razviti i usavršiti ovim programom, na svakom Hack Dayu postoji mogućnost osvajanja 1.000,00 kuna za najbolji ostvareni napredak. Pobjednika, odnosno pobjednički tim, proglasiti će Miljenko Cvjetko i mentori. Utješne nagrade bit će računalni miševi kompanije Microsoft, „SWAG“ paketi od Xamarina (naljepnice, plišane igračke i majice), licence ReSharper od JetBrainsa, Pluralsight te Xamarin Business, Xamarin Indie i Xamarin University.

Ovaj događaj pokrenula je udruga UPIT u suradnji sa studentima Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Studentima i polaznicima na raspolaganju će stajati tri predavača i pet mentora koji će im svojim znanjima pomagati tijekom razvoja aplikacija na alatu Xamarin. Glavna tema bit će određena od strane predstavnika Xamarina - Miljenka Cvjetka, a polaznici će na zadanu temu razvijati aplikacije i rješenja u timovima.

Svi polaznici koji neće imati vlastiti tim, bit će grupirani od strane mentora. Glavni organizator Xamarin Hack Daya je Udruga UPIT (Udruga programera informacijske tehnologije) koju su osnovali studenti studija informacijske tehnologije na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Promocija slobodnog softvera jedan je od temeljnih ciljeva udruge, kao i razvijanje kritičkog razmišljanja o modernim tehnologijama današnjice. U kratko vrijeme postojanja, udruga je bila vrlo aktivna. Pokrenula je niz predavanja i radionica koje su se održavale tijekom cijele akademske godine i koje su pokrivale najrazličitije teme; od programiranja, preko softverskih licenci, do poslovnih savjeta.

Raspored aktivnosti, kao i ostale zanimljive informacije, možete saznati na službenoj stranici Xamarin Hack Daya.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti