Ubisoft nudi pola milijuna eura i stručnjake za obnovu Notre-Damea, a igračima poklanja videoigru

Ubisoftovi kreativci proveli su dvije godine proučavajući katedralu Notre-Dame za potrebe videoigre "Assassin's Creed Unity".

Martina Čizmić | 18.04.2019. / 16:39

Assasin\'s Creed Unity (Foto: Screenshot/Ubistoft)

Poznati izdavač videoigara Ubisoft obećao je donirati pola milijuna eura za obnovu francuske katedrale Notre-Dame, koja je oštećena u požaru.

No možda je još zanimljivija činjenica da osim novca Ubisoft nudi i znanje. Točnije, nude svoj kreativni odjel koji je radio na videoigri Assasin's Creed Unity, a u kojoj je veoma detaljno prikazana upravo Notre-Dame.

"Bili bismo i više nego sretni kada bismo mogli ponuditi naše stručno znanje i tako na bilo koji način pomoći u obnovi", stoji u službenom priopćenju iz Ubisofta.

Uz to što će donirati novac i znanje, iz Ubisofta su se odlučili na pomalo neobičan potez. Igru "Assassin's Creed Unity" učinili su besplatnom za preuzimanje i igranje na osobnim računalima.

"U svjetlu strašnog požara u Notre-Dameu, Ubisoft želi pružiti svim gamerima priliku da sami iskuse veličanstvenost i ljepotu katedrale kroz Assassin's Creed Unity. Od 17. travnja do 25. travnja možete preuzeti Assassin's Creed Unity na svoje računalo i tako ju imati zauvijek u vašoj arhivi Uplay igara", stoji na stranici Ubisofta.

Također su pozvali i sve one koji žele pomoći u obnovi katedrale, da se priključe Ubisoftovoj donaciji.

Gameri koji žele besplatno zaigrati "Assassin's Creed Unity" moraju se registrirati na Ubisoftovoj stranici (ili se prijaviti svojim Facebook, Xbox, PlayStation odnosno Twitch profilom).

Isprobajte i, barem virtualno, doživite Notre-Dame u svoj njezinoj ljepoti i veličanstvenosti. Barem dok ju ne obnove, za što bi mogle biti potrebne godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti