Učionica.net portal za besplatnu računalnu edukaciju

Učionica je internetski portal napravljen u veljači 2008. godine, a namijenjen je edukaciji početnika i prosječnih korisnika računala. Projekt je inicijativa nekolicine studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a zamišljena je kao mjesto gdje možete pronaći upute za rad na računalu na hrvatskom jeziku.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 09.02.2011. / 15:03

Učionica.net portal za besplatnu računalnu edukaciju

Učionica je internetski portal napravljen u veljači 2008. godine, a namijenjen je edukaciji početnika i prosječnih korisnika računala.

Projekt je inicijativa nekolicine studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a zamišljen je kao mjesto gdje možete pronaći upute za rad na računalu na hrvatskom jeziku.

Sam karakter projekta je neprofitabilan, što je vrlo pohvalno, a sve osobe koje su uključene u rad čine to volonterski.

Također ovom projektu se mogu priključiti svi oni koji žele doprinijeti stvaranju online baze znanja o računalima. Osim ove virtualne učionice uskoro se planira i održavanje standardnih radionica gdje ćete na konkretnim primjerima moći naučiti sve o računalima i Internetu.

Tako na Učionici možete naći tekstualne tutorijale popraćene slikama, a za one teže stvari možete naći i video tutorijale. Sami tutorijali razdijeljeni su u par koraka radi lakšeg razumijevanja.

Ukoliko imate nekih pitanja na stranici postoji i opcija „pitajte učitelja“ gdje posjetitelji mogu ostavljati svoja pitanja i prijedloge pri čemu odgovore primaju na svoju e-mail adresu.

Sama stranica je na prvi pogled vrlo blagog, toplog i preglednog dizajna, a dosta je dobro pokrivena i raznim kategorijama tutorijala. Ovdje možete naći odgovore na pitanja i savjete o računalima, sigurnosti, dizajnu, programiranju, internetu, društvenim mrežama i raznim aplikacijama.

U svakom slučaju ovo je jedan vrijedan projekt tako da vam preporučamo da posjetite portal Ucionica.net i naučite nešto novo o računalima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti