UFC borcima bonusi za twittanje

Ultimate Fighting Championship (UFC), najveća svjetska organizacija za miješane borilačke vještine, nagrađivat će svoje borce novčanim bonusima za korištenje Twittera

Zimo Zimo Zimo | 16.05.2011. / 08:11

UFC borcima bonusi za twittanje

Ultimate Fighting Championship (UFC), najveća svjetska organizacija za miješane borilačke vještine, nagrađivat će svoje borce novčanim bonusima za korištenje Twittera, rekao je direktor UFC-a na summitu te organizacije, u Las Vegasu.

UFC ima i jedinstven plan kako to napraviti. Početkom lipnja, podijelit će svoje borce u četiri kategorije temeljene na broju njihovih sljedbenika na Twitteru.

Nakon toga, svaka tri mjeseca, tri borca iz svake kategorije će dobiti 5000 dolara bonusa s obzirom na to koliko followera su uspjeli pridobiti, s obzirom na najveći postotak pridobivenih novih followera i na kreativnost samih tweetova.

Ovo je zanimljiv i inovativan pristup socijalnim medijima, neuobičajen u najpopularnijim sportovima, gdje se igrači potiču na tweetanje.

UFC-ov pristup omogućava velikim zvijezdama koje već imaju mnogobrojne Twitter račune istu šansu za osvajanje bonusa kao i tek početnici (jer će se gledati postotak pridobivenih).

UFC je već vrlo aktivan na Twitteru, jer su svađe među borcima, zajedničke svakom sportu, česte i tada se kanaliziraju kroz komentare na Twitteru i često su upravo tweetovi od boraca i trenera izvor novosti za nadolazeće borbe.

S druge strane, novi borci najčešće zarade tek nekoliko tisuća dolara po borbi (a u svakoj borbi ima opasnosti da igrač zadobi takve ozlijede da neće moći u ring nekoliko idućih tjedana ili mjeseci). Sada borci mogu koristiti svoju lukavost i kreativnost i izvan ringa, za dodatnu zaradu!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti