Ulazi li poznati proizvođač računala u proizvodnju fleksibilnih pametnih telefona?

Ono što treba imati na umu je činjenica da HP možda nikad neće krenuti u proizvodnju ovog (ili ovakvog) fleksibilnog telefona, ali su željeli osigurati svoj patent.

Martina Čizmić | 15.09.2020. / 12:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Iako se spominjalo kako su fleksibilni telefoni budućnost telefonije, čini se kako ćemo do te budućnosti ipak još malo pričekati. Nekoliko fleksibilnih modela koji se nalaze na tržištu nisu toliko oduševili prosječne korisnike da bi postali prodajni hitovi. Dijelom je za to odgovorna i visoka cijena, ali i sumnjičavost korisnika prema izdržljivosti takvih telefona.

No, čini se kako to ne ometa proizvođače da izbace nove modele. A čini se kako bi se u cijelu igru oko fleksibilnih telefona mogao uključiti još jedan, pomalo neobičan, proizvođač.

Naime, pri WIPO (World Intellectual Property Organization) prijavljen je i odobren dizajn za fleksibilni telefon koji je podnio poznati proizvođač računala - HP. Patent im je odobren sredinom kolovoza 2020., a prema fotografijama koje su se pojavile, najsličniji je Samsungovom Galaxy Z Flipu.

Registrirani patent ne mora sadržavati sve dijelove koje bi HP ugradio na svoj pametni telefon, ono što upada u oko je činjenica da, prema fotografijama, patent sadržava fleksibilne šarke. One bi možda mogle drugačije savijati ekran i tako ublažiti tragove preklopa koji su inače vidljivi na drugim fleksibilnim telefonima.

Ono što treba imati na umu je činjenica da HP možda nikad neće krenuti u proizvodnju ovog (ili ovakvog) fleksibilnog telefona, ali su željeli osigurati svoj patent.

Ako se ipak odluče predstaviti fleksibilni telefon (ili možda čak fleksibilno prijenosno računalo), to bi moglo poremetiti planove proizvođačima pametnih telefona, što za korisnike i nije tako loše.

Izvor: LetsGoDigital

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti