Umjetna inteligencija ne mijenja samo način na koji se videoigre rade, već i kako se igraju

U eri umjetne inteligencije nije ni trenerima lako. I njih bi se lako moglo zamijeniti.

Martina Čizmić | 21.10.2024. / 13:37

Gaming, ilustracija (Foto: Getty Images)

Profesionalni esportaši provode sate igrajući videoigre u kojima se natječu, ali i analizirajući svoje poteze, poteze svojih suigrača i protivnika. No, čini se kako bi se i u taj dio mogla uplesti umjetna inteligencija. 

Platforma za esport PlayVS i tvrtka Omnic.AI, koja pruža usluge analitike igara temeljenu na umjetnoj inteligenciji, udružili su snage ne bi li mladim esportašima pomogli da brže i bolje napreduju.

Kako ističu, AI analitika postala je popularan alat za igrače kojima pregledavaju svoje performanse i identificiraju što moraju poboljšati i promijeniti. Platforma Omnic.AI Omnic Forge, pojašnjavaju koristi umjetnu inteligenciju kako bi analizirala kako igrači igraju videoigre kao što su Valorant, Fortnite, Rocket League i Overwatch 2, a u budućnosti i brojnim drugima. Igrači na platformu učitavaju svoje snimke igranja, platforma ih analizira i vrati im detaljan pregled prednosti i mana te na čemu moraju dodatno raditi. 

Prema dogovoru koje ove dvije tvrtke imaju, besplatni korisnici dobivaju pet prijenosa i dva uvida po igri, iako mogu platiti za neograničen i dublji pristup AI analizi. Platforma također omogućuje igračima da usporede svoje vještine s profesionalnim igračima koji dijele slične stilove igre, što im omogućuje da uče od najboljih igrača.

Napredna analiza može izgraditi vještine za određene videoigre i esport općenito, a iz Omnica tvrde da ovakav način AI treniranja može utjecti na izgradnju kritičkog razmišljanja, komunikaciju i druge vještine koje se potom prenose i izvan svijeta videoigara. 

Znači li to da bismo uskoro mogli dobiti i AI nogometnog trenera, AI košarkaškog trenera...?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti