Unatoč odustajanjima velikih igrača, CES će se održati, ali će trajati dan kraće

Odustajanje brojnih velikih kompanija, neizbježno je utjecalo i na odustajanje dijela posjetitelja od dolaska u Las Vegas.

Martina Čizmić | 01.01.2022. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 U svijetu tehnologije, CES je jedan od najvećih i najvažnijih sajmova. Početkom godine u Las Vegasu se obično okuplja krema IT industrije i postavlja nove trendove u potrošačkoj elektronici, ali i otkriva nove i buduće IT zvijezde.

No, pandemija koronavirusa prošle je godine CES preselila u virtualnu sferu, a ove, unatoč svim naporima organizatora da bude uživo i u punom sjaju, ipak preselila u hibridni oblik.

Slika nije dostupna Zbog omikrona velike tehnološke kompanije odustaju od nastupa na CES-u

Slika nije dostupna Hoće li se najveći tehnološki sajam uopće održati? I Microsoft odustao od CES-a

Naime, tijekom protekla dva tjedna brojne velike kompanije, od Intela i AMD-a do Googlea i Microsofta, jedna po jedna otkazivale svoj fizički nastup. Pandemija koronavirusa, pogotovo širenje omikron-varijante, natjeralo je tvrtke da žrtvuju nastup na sajmu kako bi sačuvali zdravlje svojih zaposlenika.

Odustajanje brojnih velikih kompanija, neizbježno je utjecalo i na odustajanje dijela posjetitelja od dolaska u Las Vegas. Oni će, kao i brojni drugi posjetitelji koji zbog ograničenja putovanja, pratiti sajam putem interneta.

No, u CTA, koja je organizator sajma, ne odustaju od održavanja sajma uživo, ali pod strogim epidemiološkim uvjetima. Posjetitelji (i izlagači), morat će pokazati dokaz da su cijepljeni, ali i obaviti testiranje na COVID-19 manje od 24 sata prije ulaska u prostore konferencije. Maske su obavezene tijekom trajanja cijelog sajma, a međunarodni posjetitelji dobit će besplatni PCR test po završetku sajma kako bi se sigurno mogli vratiti u svoje zemlje.

Kao najutjecajnijih tehnološki događaj na svijetu, CES je predan tome da bude mjesto na kojem će se predstavljati novi proizvodi i razmjenjivati ideje koje će, u konačnici, naš život učiniti boljim, istaknuo je Gary Shapiro iz CTA. Skratili smo sajam na tri dana i uveli dodatne, strože mjere kako bismo osigurali sigurnost svih posjetitelja i sudionika.

Sajam će se tako ipak održati uživo, ali neće trajati do 8. siječnja, već će završiti dan ranije - 7. siječnja. Unatoč tome, uživo će izlagati više od 2200 izlagača, uz dodatna virtualna predstavljanja i dodatna događanja online. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti