United Grupa objavila uspješno refinanciranje osiguranih obveznica s dospijećem 2026. godine

Osim za refinanciranje navedenih obveznica, prihod od izdavanja koristit će se za otplatu povučenih nepodmirenih iznosa u okviru postojećeg revolving kredita.

Zimo Zimo | 10.10.2024. / 11:28

United Grupa (Foto: United Grupa)

United Group BV, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, objavila je uspješno refinanciranje osiguranih obveznica u iznosu od 600 milijuna eura s dospijećem 2026. godine, izdavanjem i prodajom novih osiguranih obveznica u iznosu od 750 milijuna eura.

Osim za refinanciranje navedenih obveznica, prihod od izdavanja koristit će se za otplatu povučenih nepodmirenih iznosa u okviru postojećeg revolving kredita.

united grupa Objavljeno Izvješće o održivosti United Grupe za 2023.: Smanjenje emisija, poticanje obnovljivih izvora energije i promicanje jednakosti

Nagrada za United Cloud United Cloud osvojio nagradu za AI rješenje godine na dodjeli „Streaming Media European Innovation Awards“

Nakon refinanciranja, neto zaduženost United Group BV ostat će nepromijenjena. Nove sedmogodišnje osigurane obveznice imat će kuponsku kamatnu stopu od 6,5 posto. Bonitetna agencija Moody's dodijelila im je kreditni rejting B2, dok je agencija S&P dodijelila rejting B.
Janez Živko, potpredsjednik United Grupe za financije, izjavio je:

Zadovoljni smo velikom potražnjom za našim novim sedmogodišnjim obveznicama u iznosu od 750 milijuna eura. Ova transakcija u skladu je s našom strategijom financiranja koja je usmjerena na proaktivno rješavanje kratkoročno dospjelih dugova te uspostavu stabilne dugoročne financijske strukture. Refinanciranje je rezultat kontinuiranog rasta prihoda, prilagođene EBITDAal od 28 posto i složene godišnje stope rasta (CAGR) od 25 posto u razdoblju od 2015. do 2023. godine, kao rezultat organskog rasta i akvizicija. Također slijedi odmah nakon uspješnog refinanciranja iz siječnja 2024., u iznosu od 1,73 milijarde eura.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti