United Grupa postala članica Saveza za odgovorno poslovanje

United Grupa pridružuje se oko 500 drugih članova RBA koji su predani poboljšanju uvjeta rada, okolišu i uspješnosti poslovanja slijedeći vodeće etičke standarde i prakse

Zimo Zimo | 01.12.2022. / 10:20

United Grupa (Foto: United Grupa)

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski pružatelj usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru koje u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr, postala je članica Saveza za odgovorno poslovanje (RBA). RBA je najveće svjetsko industrijsko udruženje posvećeno odgovornom poslovanju u globalnim opskrbnim lancima.

Slika nije dostupna United Grupa postala članica Izvršnog odbora ETNO-a

United Grupa pridružuje se oko 500 drugih članova RBA koji su predani poboljšanju uvjeta rada, okolišu i uspješnosti poslovanja slijedeći vodeće etičke standarde i prakse. Članovi RBA zapošljavaju više od 21 milijun ljudi, a ukupni godišnji prihod članica iznosi 7,7 trilijuna dolara.

Odgovorna nabava i održive prakse dio su strategije United Grupe. Ulaskom u RBA, United Grupa se obvezuje pridržavati Kodeksa ponašanja u svom poslovanju i primjenjivati ga na svoje dobavljače. Grupa aktivno potiče sve svoje dobavljače da učine isto u svojim opskrbnim lancima uz redovito praćenje, utječući pritom na pozitivne promjene u opskrbnom lancu.

Susret grčkog premijera Kyriakosa Mitsotakisa i izvršne direktorice United Grupe Viktoriye Boklag United Grupa ulaže dvije milijarde eura u digitalnu transformaciju Grčke

Drago mi je što je United Grupa postala članica Responsible Business Alliance - Saveza za odgovorno poslovanje i ponosna sam na napore koje kao Grupa ulažemo, što nam omogućuje da se pridružimo stotinama tvrtki članova RBA. Kodeks ponašanja dobavljača United Grupe, koji odražava načela RBA, osigurava da nam cijeli lanac opskrbe radi na postizanju svjetlije, održivije budućnosti na etičan i odgovoran način. Bez povezivosti koju omogućava telekomunikacijska industrija, razvoj naših gospodarstava i društava bio bi ograničen. Stoga imamo odgovornost prema sebi i našim kupcima da kontinuirano ispunjavamo najviše moguće standarde, izjavila je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti