Upoznajte 10-godišnjeg fotografa Davida i njegov genijalan pristup marketingu!

Kada sam imao 10 godina nisam imao pojima što želim biti, čime se želim baviti i još manje kako promovirati stvari. Danas, svijet je drugačije mjesto koje vam omogućuje da naučite što želite, kad želite i koliko god o tome želite.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.01.2015. / 12:18

Upoznajte 10-godišnjeg fotografa Davida i njegov genijalan pristup marketingu!

Kada sam imao 10 godina nisam imao pojma što želim biti, čime se želim baviti i još manje kako promovirati stvari. Danas, svijet je drugačije mjesto koje vam omogućuje da naučite što želite, kad želite i koliko god o tome želite.

Dostupnost informacijama najveća je razlika današnjeg doba i doba od prije 20-ak godina. U moje vrijeme rijetko tko je imao računalo u sobi (nije bilo laptopa), a o mobitelima nismo niti znali. Danas, svaki klinac ima mobitel i pristup internetu, što im omogućuje da nauče što žele i kad god žele.

Jedan od takvih klinaca je 10-godišnji David koji za sebe kaže kako voli fotografirati crno bijele fotke stvari i životinja. "Ponekad fotografiram i u boji. Fotografiram najviše ljude i životinje, a ponekad biljke. Isto tako stalno fotografiram svoje pse, Canona i Belu. Fora ime za psa, Canon :)”

Njegov otac, Tomislav  bavi se fotografijom i vodi portal Cahayabox, te izrađuje web stranice. Njegova strast očito je utjecala na njegovog sina koji je krenuo njegovim stopama. 

Upoznajte 10-godišnjeg fotografa Davida i njegov genijalan pristup marketingu!

“Od kada sam se rodio fotić i foto oprema je svuda oko mene jer tata često fotka. Kada sam imao četiri godine dobio sam mali foto aparat s kojim sam se igrao. Prije 4 godine sam dobio na poklon Olympus  PEN i dugo je stajao u ormaru dok nisam odlučio da ga povedem u par šetnji. U zadnje vrijeme me zanima i snimanje videa”, istaknuo mi je David u mailu, no on nije stao na fotkanju, jer te fotografije je htio podijeliti sa drugima, pa se odlučio na izradu web stranice.

Kako je došao do nje i kako se odlučio na nju, David kaže: “Tata inače programira web stranice pa sam i ja poželio imati svoj site, a htio sam pokazati ljudima što sam fotografirao. Tek sam počeo se baviti fotografijom i puno mi znači da mi ljudi vide moje radove i komentiraju.”

David je uz pomoć oca i Maje, za koju kaže da mu je najviše pomogla, osmislio i složio svoju web stranicu koja se nalazi na adresi zlabravac.weebly.com, a sve je tekstove odabrao sam kao i obradio sve fotografije koje se nalaze na stranici.

Osim promocije putem web stranice, David ima i vlastiti Instagram profil “Instagram imam od kada imam mobitel te ga koristim za svoja foto igranja gdje stavljam sve što mi se čini zanimljivo. Većinom su tamo moje fotografije dok ostatak su neki slike igrica koje igram.”

 

@vandawinter148 je moja najbolja pjevacica i glumica

A photo posted by David Valent (@zlabravac) on

 

Očito je da je 10-godišnji David poduzetan i vrlo pametan mladić koji svoje vrijeme provodi učeći nove tehnike, a osim toga bavi se i plivanjem u kojem je uspješan, te je čak osvojio i zlatnu medalju u natjecanju. Za sebe kaže kako voli igrati igre na mobitelu i računalu baš kao i svi njegovi prijatelji.

Foto Tomislav Valent

 

Ako imate sličnu priču, pošaljite nam mail na info@zimo.co ili me dodajte na linkovima ispod.

Pratite me na:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti