Upoznajte najstariju ekipu u povijesti igre Counter Strike: Global Offensive

Prosjek ove ekipe je 71 godina i najstariji su gameri u svijetu videoigara.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.12.2017. / 15:04

Foto: Silver Snipers

Kada je riječ o e-sportovima, ljudi obično zamišljaju uglavnom mlađe osobe, obično od 18. do 23 godine, no ova je priča dokaz da igre nisu namijenjene samo za mlade.

Najstariju ekipu koja igra Counter Strike: Global Offensive čini tim švedskih umirovljenika, pod nazivom Silver Snipers, koji u prosjeku imaju 71 godinu.

Najstariji igrač ima 81 godinu, dok je najmlađa članica Monica Idenfors (duhovitog nadimka Teen Slayer) još u cvijetu mladosti sa svoje tek 62 godine i do sada ima 69 sati igranja, što je najveći broj odigranih sati od svih u timu.

"Srebrni snajperi" kažu kako im je igranje CS:GO-a popravilo samopouzdanje i mentalno zdravlje, a nastupili su i na nedavnom eSports susretu DreamHack Winter 2017 u ekshibicijskom eSports meču u Švedskoj. Kako bi se što bolje pripremili za natjecanje, zaposlili su čak i profesionalnog trenera, Tommyja "Pottija" Ingemarssona, jednog od najuspješnijih igrača Counterstrikea.

Prijateljima je jako drago zbog nas, no uglavnom ne shvaćaju što točno radimo i zašto, ali zato naša djeca i unuci misle da smo jako fora i cool, kaže najstariji član tima Silver Snipers, 81-godišnji Bertil "Berra-Bang" Englund.

Silver Snipers imaju i svoju web stranicu, Facebook grupu podrške, sponzore i službenu opremu poput kapa, majica i jakni s logotipom tima te ogromnu potporu mlađih igrača.

Pogledajte videozapis i pobliže upoznajte ove legendarne igrače:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti