Urnebesno: "Nvidijin" RTX 4090 i 4090 Ti su najbolja prvotravanjska šala koju smo vidjeli

Prvi travnja je upravo iza nas, a sad kad se možemo opustiti od strepnji hoćemo li negdje nasjesti na kojekakvu prvotravanjsku šalu, možemo predstaviti možda i ponajbolju takvu šalu koju smo pronašli.

Branimir Vorša | 02.04.2021. / 10:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Obično kad je riječ o prvotravanjskim šalama, pokušava nas se preveslati na jeftin i pomalo neinventivan način, no 20-godišnji Danac Kasper Andersen doista je uložio puno truda u svoju prvotravanjsku šalu, kojaje usmjerena prema Nvidiji te gamerskoj zajednici.

Andersen je entuzijast za računalne komponente i hobi mu je izgradnja replika retro grafičkih kartica, no za 1. travnja odlučio si je doista dati truda pa je napravio grdosiju koju je u videu na svojem YouTube kanalu predstavio kao najnoviju grafičku karticu Nvidije - RTX 4090 (koja naravno ne postoji).

Sve oko RTX 4090 je groteskno prenaglašeno, ali zapakirano u dizajn koji je dovoljno uvjerljiv da poželite pogledati što će se dogoditi tijekom testiranja, koje je Andersen i proveo.

Groteskno velika kartica ima i grotskne brojke. Troši svega kilovat struje, ima 12 ventilatora za hlađenje te 48 GB radne memorije. Napaja se direktno iz utičnice, a ne iz napajanja u računalu i to s čak dva priključka na 220 volti.

Prava komedija je i benchmark test gdje ova "grafulja" šilji od 23.000 FPS-a do 0, pri čemu se otima kontroli i pokušava iskočiti s matične ploče pa se zabija u zaslon monitora. Andersen problem rješava dobrom starom samoljepivom vrpcom, a monitor krpa isto tako s par dobro postavljenih samoljepivih trakica.

Prilikom testiranja stradala je i limenka Pepsija, koju je RTX 4090 samljeo poput avionske turbine.

No, ako vas je to nasmijalo, Andersen je najbolje ostavio za kraj, a mi ćemo samo reći da je riječ o premium verziji iste kartice, odnosno RTX 4090 Ti. Ako je "regularni" 4090 bio groteskan, onda je Ti verzija naprosto van svake pameti smiješna.

Ma najbolje je da sami pogledate. Za nas je ovo prvotravanjski tech šampion.

.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti