Vaše lice umjesto lica glavnog lika u videoigri? Da, i to će uskoro biti moguće

Tehnologija koju koriste kompatibilna je sa svim gaming i coding platformama, a prednost je i što nije potrebna fotografija visoke kvalitete kako bi se stvorila maska. Dovoljna je fotografija s web kamere ili pametnog telefona.

Martina Čizmić | 17.10.2020. / 09:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Imate omiljenu videoigru, omiljeni lik, a jedino što bi sve to učinilo savršenim je da taj lik ima vaše lice? Tvrtka Possible Reality može učiniti upravo to. Mogu uzeti običnu fotografiju osobe i pretvoriti ju u 3D avatara u videoigri ili virtualnom svijetu te tako iskustvo igranja učiniti još osobnijim.

Njihova "intract" tehnologija još uvijek se nalazi u početnoj fazi testiranja, ali su uvjereni da je upravo ona savršena za takvo personaliziranje igara.

Naš je cilj učiniti jednostavnim dodavanje lica u videoigre i za developere i za igrače. Druge se tvrtke fokusiraju na stvaranje potpuno novih likova i avatara, no mi samo želimo izmijeniti izgled postojećih likova, pojasnio je osnivač tvrtke, Ryan Isbell.

Za stvaranje personaliziranog lika u videoigri, Possible Reality koristi Unity engine i fotografiju igrača. Konačni razultat daleko je od savršenog, ali je dovoljno dobar za videoigre. Glavna je prednost što za cijeli proces ne treba puno vremena ni znanja.

Treba napomenuti kako Possible Reality ne mijenja kod same igre, već fotografiju igrača pretvara u svoje vrsnu masku ili "skin" koji postavlja na postojeći lik u igri. S obzirom na to da su igrači skloni platiti priličnu svotu za mogućnost jedinstvenog "skina" u videoigri, u Possible Realityju se nadaju kako bi i oni mogli uzeti dio tog kolača.

Tehnologija koju koriste kompatibilna je sa svim gaming i coding platformama, a prednost je i što nije potrebna fotografija visoke kvalitete kako bi se stvorila maska. Dovoljna je fotografija s web kamere ili pametnog telefona.

U Possible Relityju su svjesni kako će trebati još vremena da ova opcija postane dostupna svima u svim videoigrama i otvoreni su za suradnju sa studijima koji razvijaju videoigre. Isbell ističe kako sam kod koji bi omogućio takvu personalizaciju likova u igri nije velik, te ga je bez problema moguće ubaciti u bilo koju igru.

Ono što bi mogao biti problem je činjenica da bi netko mogao iskoristiti tuđu fotografiju ne bi li se narugao nekome u videoigri ili njegov virtualni lik postavio u kompromitirajuće situacije. S tim problemom će se morati pozabaviti prije no što ova mogućnost postane široko dostupna. Za sad im je važno pronaći partnera koji bi ovu mogućnost personalizacije unio u svoju videoigru.

Izvor: VentureBeat

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti