Veći ekran i izdržljivija baterija: Apple će uskoro predstaviti 4. generaciju pametnog sata

Apple Watch dominantan je uređaj na tržištu pametnih satova, a uskoro možemo očekivati nove modele koji bi trebali privući milijune novih korisnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2018. / 09:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Situacija na tržištu pametnih satova polako se zahuktava i svi koji su u potrazi za ovim gadgetom mogu biti zadovoljni s onim što su pripremile velike tehnološke kompanije. Nedavno je Samsung predstavio novi model svog pametnog sata, koji osim s odličnim opcijama, pažnju plijeni i snažnom baterijom, Fitbit je prije nekoliko mjeseci lansirao model Versa koji su korisnici odlično prihvatili, a novinari hvale i novu fitness narukvicu Charge 3, za koju kažu da je smanjila razliku između fitness narukvica i pametnih satova.

Tijekom sljedećih mjesec-dva očekujemo još dvije velike najave novih gadgeta na tom tržištu – prvi Googleov pametni sat Pixel te, naravno, novi model Apple Watcha.

Glasine kažu kako će Cook novu generaciju sata predstaviti na istoj konferenciji u rujnu, na kojoj ćemo vidjeti i tri nova modela iPhonea, a prema tim informacijama, dvije verzije Apple Watcha imat će 15-ak posto veće ekrane (u odnosu na model 3 smanjit će se rub oko ekrana, a dimenzije samih satova trebale bi ostati iste) s dijagonalama od 1,57 i 1,78 inča. Osim većih ekrana, druga važna stvar koja se spominje jest baterija, odnosno njezin veći kapaciteti i duže trajanje u odnosu na prethodni model.

Sigurno je to da će imati novi i brži procesor, pa će i aplikacije na njemu brže raditi, kao i Siri. Naravno, bit će dostupni i modeli s podrškom za LTE pa će se sat moći koristiti za komunikaciju bez potrebe za nošenjem pametnog telefona. Ono što se vjerojatno neće mijenjati jest cijena – 330, odnosno 359 dolara za osnovni model, dok bi model 3 mogao ostati u prodaji po manjoj cijeni.

Od ostalih glasina spominju se i nove opcije za praćenje zdravlja (Apple radi na EKG senzoru i opciji praćenja razine šećera u krvi, no za te ćemo opcije vjerojatno morati pričekati još neko vrijeme), a nova generacija navodno neće imati ni klasične tipke, već unutarnji motor koji će simulirati klikove.

Još je ostalo jako malo vremena do Appleove konferencije na kojoj ćemo saznati sve službene informacije o novim uređajima koje priprema ta kompanija, a iako točan datum konferencije nije poznat, poznavajući dosadašnju praksu kompanije, to bi moglo biti u tjednu od 10. rujna.

Izvor: Business Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti