Velika Britanija priprema zanimljivu novost vezanu za proizvodnju čipova

Britanski glasnogovornik na upit je odgovorio da ne komentiraju spekulacije.

Hina | 26.01.2023. / 08:28

Poluvodiči, ilustracija (Foto: Getty Images)

Britanska vlada planira subvencionirati tvrtke za proizvodnju poluvodiča, izvijestio je Bloomberg u srijedu, prenosi Reuters.

Subvencije će uključivati početni novac za startupe, pomoć postojećim tvrtkama da se povećaju i nove poticaje za rizični kapital, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na dužnosnike upoznate sa spomenutim planovima.

Poluvodiči, ilustracija Alternativa azijskim proizvođačima: Sjevernoameričke države kreću u jačanje industrije poluvodiča

Britanski glasnogovornik na upit je odgovorio da ne komentiraju spekulacije te dodao da će u dogledno vrijeme biti objavljena državna strategija o pitanju poluvodiča.

Vlada je prošli mjesec objavila da razmatra različite nacionalne inicijative za širenje domaće industrije čipova, uključujući potencijalno osnivanje nove institucije u sklopu jačanja infrastrukture.

Slika nije dostupna Ressler: Akt o čipovima prilika je da Europa, ali i Hrvatska postanu konkurentnije i inovativnije na svjetskom tržištu

Strategija će imati cilj "otključati puni potencijal" tvrtki koje se bave mikročipovima, a nastojat će i osigurati pouzdanu opskrbu poluvodičima, navodi se u priopćenju britanskog ministarstva za digitalni sektor, kulturu, medije i sport (DCMS).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti