Veliko priznanje: Ivan Mrvoš nominiran za nagradu MIT-a Innovators Under 35 Europe 2018

Zanimljivo je kako je ekipa MIT Tehnology Reviewa sama kontaktirala Ivana Mrvoša nakon što su naišli na postove njegove tvrtke Include na LinkedInu.

Martina Čizmić | 20.03.2018. / 19:08

Albert Gajšak i MAKERbuino (Foto: Privatna arhiva) (Foto: Privatna arhiva)

Mladi inovator, autor pametne klupe Steora Ivan Mrvoš našao se u uglednom društvu najuspješnijih IT-jevaca današnjice.

Naime, nominiran je za jednu od najpoznatijih nagrada u svijetu - Innovators Under 35 Europe 2018 koju dodjeljuje američki MIT Technology Review.

Kako je sam rekao, već i sama nominacija je "čudo".

U posljednje vrijeme sve češće smo prepoznati na međunarodnoj razini, što je za mene osobno, ali i za cijelu tvrtku pokazatelj kako radimo dobar posao i motivacija da nastavimo tako i u budućnosti, rekao je za ZIMO Ivan Mrvoš.

Proteklih godina na svjetskoj razini nagradu su osvajala poznata imena poput osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, osnivača Googlea Larrya Pagea, glavnog dizajnera u Appleu Jonathana Ivea i drugih.

Nagrada 35 Innovators Under 35 zbilja je posebna, jer je jedna od najznačajnijih nagrada koja se može osvojiti u svijetu tehnologije, a dovoljno govori da iza nje stoji upravo MIT kao mjesto iz kojega su nastali neki od najvećih projekata i osoba 21. stoljeća, pojasnio je Mrvoš.

Zanimljivo je kako je ekipa MIT Tehnology Reviewa sama kontaktirala Mrvoša nakon što su naišli na postove njegove tvrtke Include na LinkedInu te, kako je sam rekao, "jako brzo skopčali da se ne radi samo o klupi za punjenje mobitela".

Naravno, nagradu još nismo osvojili i u ovome trenutku nemam očekivanja oko toga, ali zadovoljni smo već i sa samom nominacijom, pogotovo zbog toga što je naša nominacija došla upravo od strane organizatora projekta koji su nas kontaktirali prije mjesec dana, rekao je na kraju Mrvoš.

Nominiran i mladi Karlovčanin Albert Gajšak

Albert Gajšak i MAKERbuino (Foto: Privatna arhiva) (Foto: Privatna arhiva)

Nedugo nakon što je na Facebooku objavio kako je nominiran za nagradu, Mrvošu je na nominaciji čestitao i mladi Karlovčanin, autor MAKERBuino konzole, Albert Gajšak, ali i otkrio zanimljivu infromaciju. 

Mislio sam da je clickbait, ali sad se moram prijaviti kad vidim si i ti u igri, napisao je Albert te tako otkrio da su i njega kontaktirali iz MIT Technology Reviewa.

Stigao mi je prije nekoliko tjedana email povodom ove nominacije, ali sam ga odmah označio kao neki spam jer mi nije izgledalo vjerojatno da MIT interesira ovo što radimo mi ovdje u Karlovcu. Tek kad sam vidio da Ivan Mrvoš piše o nominaciji sam shvatio da stvar nije šala. Iznimna čast je činjenica da je netko s jednog od najprestižnijih svjetskih sveučilišta prepoznao naš rad i stvarno mi je drago zbog Ivana i njegove nominacije. Na neki način mi laska to što su nas ovime stavili "u isti koš" pošto se stvarno ugledam na njegov rad i energiju te nadam da će naša tvrtka jednog dana biti uspješna kao Include. Živjela Steora! Postavite ih u Karlovcu da imamo sjediti na nečem pametnom!, rekao je za ZIMO Gajšak.

Mislim da je i CES i Amazon i Kickstarter i općenito sve što radimo u zadnjih 10 mjeseci postojanja tvrtke utjecalo na to pošto se ne fokusiramo na lokalno tržište nego pokušavamo svom snagom pretvoriti MAKERbuino u globalnu priču, dodao je na kraju Gajšak.

Odgovori li Albert na njihov poziv, kao što je to napravio Ivan, Hrvatska će imati dvojicu mladih, pametnih i uspješnih poduzetnika u izboru časopisa jednog od najuglednijih svjetskih sveučilišta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti