Korisnici aplikacije Viber uskoro će moći međusobno lako slati novac koristeći novu značajku Moneytou. Ova je usluga razvijena u Mađarskoj i najprije će raditi s karticama izdanim ondje, ali planirano je da se usluga predstavi i na drugim tržištima te na globalnoj razini. Nova značajka koristi tehnologiju Mastercard Send, što je rezultat suradnje Rakuten Vibera i Mastercarda te omogućava korisnicima da šalju i primaju novac odmah putem aplikacije na siguran, brz i jednostavan način.

Viber Hrvatima su privatnost i sigurnost najbitnije kod aplikacija za dopisivanje

Uslugu Moneytou razvio je NeoPay kako bi je učinio dostupnom klijentima većine mađarskih banaka. "Sretni smo što možemo najaviti nadolazeće pokretanje usluge Moneytou, strateškog projekta koji je pokrenut u Mađarskoj, a koji će nuditi jedinstveno rješenje za plaćanje za sve naše korisnike u državi. Partnerstvo s Mastercardom i NeoPayom omogućilo nam je da građanima ponudimo mogućnost jednostavnog slanja, primanja i prijenosa novca prijateljima ili obitelji uz samo nekoliko koraka", rekla je Cristina Constandache iz Odjela za financije u Rakuten Viberu. "Naša je misija oduvijek bila ponuditi korisna rješenja korisnicima otvaranjem naše platforme koja omogućava partnerstva s inovativnim kompanijama. Želimo do kraja godine uvesti Moneytou u više zemalja."

Sredstva će se u roku od nekoliko minuta pojaviti na računu primatelja, uključujući večernje sate i vikende, a iznos će se odmah moći trošiti plaćanjem karticom ili podići na bankomatu. Korisnici mogu registrirati više kartica u aplikaciji Viber i odabrati karticu koja će se koristiti za svaku transakciju. Kako bi pokrenuli ovu uslugu, morat će dodirnuti zasebnu ikonu Moneytou unutar aplikacije Viber. Nakon što to učine, moći će slati novac prijateljima ili članovima obitelji a da ne moraju koristiti broj bankovnog računa ili čekati da se transfer izvrši. Za sva pitanja i rješavanje eventualnih problema tu je online chatbot.

Aplikacije (Foto: Getty Images) Viber kontrira: Mi smo sigurniji izbor od WhatsAppa

"Koristeći tehnologiju Mastercard Send i novu uslugu NeoPaya, korisnici Vibera provodit će gotovo trenutne novčane prijenose te imati pristup uvijek aktivnoj platnoj mreži. Bez obzira na to žele li podijeliti račun, vratiti novac prijatelju ili položiti džeparac izravno na karticu djetetu, Moneytou omogućava ovu trenutačnu transakciju na jednostavan i siguran način", izjavio je Gabriel Ghita, potpredsjednik za razvoj poslovanja u Mastercardu.

"Dobra je stvar kod usluge Moneytou to što radi nevjerojatno jednostavno: korisnici se trebaju registrirati samo jednom, a od tada je novac 'samo jedna od mnogih stvari' koje mogu dijeliti putem Vibera. Transakcija se odvija između kartica dviju privatnih strana, što znači da Moneytou nije aplikacija novčanik, nema bilancu, a korisnici ne trebaju položiti ili podizati novac putem aplikacije. Cilj je naše kompanije u prvoj fazi širenja pojavljivanje u aplikaciji više od 25 milijuna korisnika Rakuten Vibera u Ukrajini, Rumunjskoj, Srbiji i Bugarskoj“, istaknuo je Gergely Benda, izvršni direktor NeoPaya. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju