VIDEO Može li Cybertruck ploviti poput broda? Ovaj YouTuber je to testirao i dobio zanimljve rezultate

Test i prateći video, izuzetno su zabavni za gledanje.

Martina Čizmić | 25.02.2024. / 10:19

Cybertruck u vodi (Foto: YouTube/TechRax/Screenshot)

 Bez obzira na to što mislite o Teslinom Cybertrucku, činjenica je da ih je sve više na američkim cestama. Futuristički SUV, osim što je ogroman i težak, bogat je različitim opcijama. Jedna od njih, koju je Elon Musk s ponosom prmovirao, je činjenica da Cybertruck može - ploviti.

Iako teži nešto više od tri tone, Cybertruck bi, tvrdi Musk, trebao bez problema ploviti po vodi i nakon toga nastaviti voziti po cesti.

Je li to zaista istina, odlučio je provjeriti YouTuber poznat po uništavanju različitih tehnoloških uređaja - TechRax.

Kupci sa zanimanjem proučavaju Cybertruck Iznenađenje: Teslin Cybertruck ima skriven način rada, a javnost je za to doznala nakon objave jednog od vlasnika na platformi X

S obzirom na to da Cybertruck ima nešto što se zove "wade mode" i trebao bi pripremiti SUV za susret s vodom, TechRax je vjerovao da će ovaj test biti uspješan.

Kako bi krenuo s testom, postavio je Cybertruckove postavke na vožnju "off road", nakon čega mu se na ekranu pojavilo upozorenje da šteta koja nastane takvom vožnjom nije pokrivena garancijom. Nakon toga, uključio je "wade mode" i dobio upozorenje da nastavlja "na vlastiti rizik".

"Wade mode" podiže visinu Cybertrucka i njegovu bateriju stavlja pod pritisak kako bi ju zaštitio od vode.

Kad je SUV bio spreman, TechRax odvezao ga je u vodu. Kako je izgledao sam test, objavio je na svom kanalu, a kako je Cybertruck reagirao na vožnju kroz vodu?

Sudeći prema snimci, Cybertruck zaista može ploviti po vodi i preživjeti takav susret. No, s kakvim posljedicama? TechRax objavio je kako su se neki plastični dijelovi na prednjem i zadnjem dijelu SUV-a odvojili, no uspio ij je vratiti na njihovo mjesto. S više ili manje uspjeha.

No, najveću su štetu doživjeli elektronički dijelovi Cybertrucka. Tako su prestali raditi vanjski gumbi na Cybertrucku, ali je i dalje moguće njima upravljati putem aplikacije.

Sve u svemu, šteta nije prevelika. Barem na prvi pogled. TechRax istaknuo je kako i dalje čuje pljuskanje vode u Cybertrucku, a hoće li se pojaviti još kakvi kvarovi ili štete, poput hrđe, tek će vidjeti.

Ali jedno se mora priznati, test i prateći video, izuzetno su zabavni za gledanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti