VIDEO Vlasnik svoju Teslu pozvao da mu dođe s parkinga na aerodromu, vozilo se zabilo u 3,5 milijuna dolara vrijedan mlažnjak

Koristiti Teslinu značajku pametnog dozivanja vozila na aerodromskoj pisti bila je vrlo loša odluka za jednog vlasnika Teslinog vozila.

Branimir Vorša | 23.04.2022. / 08:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na Redditu je u četvrtak objavljen video koji prikazuje Teslino vozilo kako se polako zabija u privatni mlažnjak vrijedan 3,5 milijuna dolara, nakon što ga je vlasnik "pozvao" pomoću značajke automatskog parkiranja.

Korisnik Reddita, koji nije odgovorio na upite za komentar američkih medija, rekao je da se incident dogodio na događaju koji je sponzorirao proizvođač zrakoplova Cirrus na aerodromu Felts Fielda u gradu Spokaneu u američkoj saveznoj državi Washington.

Riječ je o snimci videa sigurnosne kamere sa zaslona računala napravljenoj mobitelom na kojoj se Tesla polako zabija te nakon toga zapravo gura zrakoplov Cirrus Vision Jet po pisti. Glasnogovornik Felts Fielda također nije odgovorio na upit za komentar.

Prema navedenom korisniku Reddita, vlasnik Tesle koristio je značajku "Smart Summon" koja omogućuje vozilu Tesle da napusti parkirno mjesto i obiđe prepreke prema svom vlasniku. Koristeći samo Teslinu aplikaciju na pametnom telefonu, vlasnik može "pozvati" svoj automobil do sebe s maksimalne udaljenosti od 60 metara i sve dok je automobil unutar njegovog vidokruga.

Korisnik Reddita rekao je da i on posjeduje Teslin automobil, Model Y, ali nije "siromah (s lošim sposobnostima donošenja odluka) koji je pozvao svoju Teslu oko nekoliko skupih letjelica, samo da bi se ona zabila u najskuplji od njih, vrijedan 3.500.000 dolara".

Smart Summon značajka je prvi put uvedena 2019. godine, a vlasnici Tesle odmah su počeli objavljivati ​​videozapise skorih sudara ili zbunjenih vozila koja se sporo kreću.

Novija verzija iste značajke omogućuje vlasnicima da pozovu svoju Teslu iz daljine te se sad Teslina vozila mogu kretati i složenijim parkirališnim okruženjima, prema Electreku. Šef Tesle Elon Musk opisao je Smart Summon kao "najviralniju značajku tvrtke ikada".

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti