S obzirom da prema statistikama iz siječnja Kindle drži jednu trećinu ukupnih Android tableta u Americi, jasno je kako je Twitter zakoračio upravo na ovaj teren kako bi omogućio korištenje svog Vinea čim većem broju korisnika.

Iako Amazon nikad u javnost ne izlazi sa službenim podacima oko broja prodanih uređaja, analitičari tvrde kako je upravo njihov tablet ujedno i najpopularniji Android tablet na tržištu. To se može zahvaliti i modificiranoj verziji Androida prilagođenoj isključivo za njihove uređaje.

Tako je i Twitter odlučio lansirati aplikaciju za Kindle Fire što mu je možda mala prednost ispred Facebookovog Instagrama koji mu je pomutio planove za osvajanje tržište — posljednji podaci govore kako je Vineu pao broj dijeljenja videa na Twitteru otkako se pojavio Instagram sa svojim video mogućnostima.

PROČITAJTE: U 24 sata na Instagram je dodano 5 milijuna videa

Vinu je trebalo nešto više od četiri mjeseca da nakon iOS verzije objavio i Android verziju, a nedavno su dodali i mogućnost za snimanje s prednjom kamerom na Androidu, te su najavljene i neke novosti, no za sada još nema službenih informacija.

Izgleda kako će se voditi žestoka bitka između Instagrama i Vinea, što može biti dobro za jedan i drugi servis, pitanje je samo tko će se pojaviti kao treći potencijalni konkurent? Google?

Ako imate Kindle Fire, Vine možete preuzeti na ovom linku.