Vine od danas dostupan korisnicima s Kindle Fireom

S obzirom da prema statistikama iz siječnja Kindle drži jednu trećinu ukupnih Android tableta u Americi, jasno je kako je Twitter zakoračio upravo na ovaj teren kako bi omogućio korištenje svog Vinea čim većem broju korisnika.

Zimo Zimo Saša Fišter | 29.06.2013. / 19:45

Vine od danas dostupan korisnicima s Kindle Fireom

S obzirom da prema statistikama iz siječnja Kindle drži jednu trećinu ukupnih Android tableta u Americi, jasno je kako je Twitter zakoračio upravo na ovaj teren kako bi omogućio korištenje svog Vinea čim većem broju korisnika.

Iako Amazon nikad u javnost ne izlazi sa službenim podacima oko broja prodanih uređaja, analitičari tvrde kako je upravo njihov tablet ujedno i najpopularniji Android tablet na tržištu. To se može zahvaliti i modificiranoj verziji Androida prilagođenoj isključivo za njihove uređaje.

Tako je i Twitter odlučio lansirati aplikaciju za Kindle Fire što mu je možda mala prednost ispred Facebookovog Instagrama koji mu je pomutio planove za osvajanje tržište — posljednji podaci govore kako je Vineu pao broj dijeljenja videa na Twitteru otkako se pojavio Instagram sa svojim video mogućnostima.

PROČITAJTE: U 24 sata na Instagram je dodano 5 milijuna videa

Vinu je trebalo nešto više od četiri mjeseca da nakon iOS verzije objavio i Android verziju, a nedavno su dodali i mogućnost za snimanje s prednjom kamerom na Androidu, te su najavljene i neke novosti, no za sada još nema službenih informacija.

Izgleda kako će se voditi žestoka bitka između Instagrama i Vinea, što može biti dobro za jedan i drugi servis, pitanje je samo tko će se pojaviti kao treći potencijalni konkurent? Google?

Ako imate Kindle Fire, Vine možete preuzeti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti