Vipnet je postao 100 postotni vlasnik B.neta najvećeg hrvatskog kabelskog operatera koji nudi fiksnu telefoniju, širokopojasni internet i televizijske usluge.

B.net je tvrtka koja je bila isključivo namijenjena na privatne korisnike, pa je tako u svojoj ponudi imala i brzine širokopojasnog interneta do 32 Mbps , a u narednom razdoblju te će brzine porasti i do 400Mbps.

B.net je pokrivao preko 266,000 domova odnosno oko 18 posto ukupnog broja kućanstava u Hrvatskoj, od čega je samo danas uključeno novih 119.900 domova od čega 55,000 širokopojasnim vezana, stoji u priopćenju za medije.

'B.net je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja, vođena vrhunskim profesionalcima. Ovime dodatno osnažujemo svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta te smo u mogućnosti korisnicima ponuditi mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge kao i napredne televizijske usluge. B.net je bio logičan izbor za nas jer ima naprednu i vlastitu infrastrukturu čime je osigurana neovisnost poslovanja' – izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Uz ovu akviziciju Vipnet je korak bliže konkurentu Hrvatskom telekom, pa tako želi razviti rast podatkovnih usluga i Pay-TV-a. Možda je ovo bio razlog masovnog otpuštanja radnika iz VIP-a? Što vi mislite?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju