Virtualno prošetajte varaždinskim Starim gradom

Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela oduvijek je odredište brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Martina Čizmić | 30.03.2020. / 16:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Gradski muzej Varaždin omogućio je, u vrijeme kada su zbog epidemije koronavirusa izložbeni prostori zatvoreni, virtualnu šetnju varaždinskom utvrdom Stari grad putem Vodiča kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela muzeja.

Vodič kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela Gradskog muzeja Varaždin može se pronaći na službenim web stranicama muzeja.

S obzirom na to da se od posljednje cjelovitije obnove utvrde Stari grad, provedene od 1983. do 1989. godine, mijenjala i koncepcija Stalnog postava Kulturno-povijesnog odjela muzeja koji je u njoj smješten, tiskan je i novi vodič kroz stalni postav.

Vodič je objavljen krajem 2018. godine, s uvrštenim pregledom povijesti utvrde i razvoja muzeoloških cjelina, opisima izložaka i nizom popratnih slikovnih priloga. Autorica stručne koncepcije je muzejska savjetnica u GMV-u Ljerka Šimunić, a u realizaciji je sudjelovalo i više suradnika.

Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela oduvijek je odredište brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, a tradicionalno ga u Noći muzeja već godinama u samo nekoliko sati razgleda i po nekoliko tisuća ljudi, ističu iz Muzeja pozivajući posjetitelje da kroz virtualnu šetnju upoznaju stalni postav u Starom gradu jer "lijepih i ugodnih doživljaja nije nikad previše".

Iz Muzeja, uz poruku #ostanite doma, publiku pozivaju da ih prate i na Facebooku te izražavaju podršku i zahvalnost svima koji moraju obavljati poslove da bismo u ovim nenormalnim uvjetima ipak, koliko je to moguće, normalno živjeli.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti