Izgleda kako se Facebook opako počeo brinuti o svojim korisnicima pa je tako objavio novosti vezane uz slike koje svi volimo gledati, komenitrati, tag-ati. Možda najveća novost je da od sada možete spremati slike velikih rezolucija, točnije umjesto 720px, sada možete staviti 2048px.

Proizašle su tri važne novosti od kojih smo prvu spomenuli. Znači radi se o mogućnosti uploada slike sa do sad ograničenih 720 piksela, na 2048 pixela, točnije 8x veće slike. Za ovu uslugu nije potreban nikakav premium account, niti se treba bilo što platiti.

Druga novost je novi, bolji i jednostavniji preglednik za fotografije. Možete gledati vaše fotografije i cijele albume bez da promijenite stranicu, odnosno fotografije se otvaraju u pregledniku na sredini vašeg ekrana. Kad ste gotovi jednostavno zatvorite prozor. Nema potrebe za listanjem stranica naprijed/natrag ili za osvježavanjem stranica.

Treća novost je učitavanje slika i Tag-ing. Od sada ćete moći tag-irati u istom albumu više prijatelja od jednom, kao i tag-irati fotografije istih ljudi na jednostavniji i manje truda vrijedan način. Uploader za fotografije programiran je iz početka kako bi bio stabilniji i pouzdaniji. Sada se za uploader koristi Flash tehnologija koja omogućuje lakše učitavanje vaših slika, pogotovo kada ih je mnogo.

Ove promijene možete očekivati kroz mjesec dana, a do tada možete pregledati kako izgledaju fotografije visokih rezolucija na National Geografic albumu 'Top-Rated Your Shot Photos (September)'. (preuzmite slike za da vidite razliku).

Photo via [Facebook blog, GetStuff]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju