S novim modelom automobila S90 Ambience Concept Volvo predstavlja novu definiciju luksuza – luksuza koji nije ograničen samo na materijalno, već i na osjećaje te omogućuje jedno potpuno novo iskustvo uživanja u vožnji na četiri kotača.

Volvo S90 Ambience Concept (Foto: Ferrari Press Agency/Profimedia) (Foto: Ferrari Press Agency/Profimedia)

Pored odličnog dizajna i napredne tehnologije koja se podrazumijeva za vozila najviše klase, ovaj automobil donosi, kako kažu u ovoj kompaniji, čarobno i atraktivno vizualno iskustvo, doživljaj fantastičnog zvuka i opojnih mirisa koje bi trebalo svaku vožnju ovim automobilom učiniti posebnom. 

Uz S90 Ambience Concept dolazi i posebna mobilna aplikacija s kojom se upravlja vizualnim i zvučnim efektima te mirisima – dok je osoba udobno smještena na stražnjem sjedalu, iznad nje prikazuje se jedan od devet scenarija koji se mogu odabrati putem aplikacije, poput skandinavske šume, slobode, nokturna ili atraktivnog scenarija polarnog svjetla.

Sve ove scenarije prati i atraktivna zvučna kulisa (automobil je opremljen Bowers & Wilkins zvučnicima, a mali zvučnici čak se nalaze i u naslonima za glavu), a ovisno o željama putnika, moguće je odabrati i jedan od četiri mirisa koja se nalaze u centralnoj konzoli.

Zvukove, mirise i scenarije putnici prilagođavaju svom raspoloženju – opuštenost, odmor, adrenalin itd.

Potpredsjednik kompanije za dizajn Robin Page prilikom najave ovog automobila rekao je kako ovaj koncept žele implementirati u modelima S90 Excellence te da će ponajviše biti namijenjen kineskom tržištu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju