Sjeo na suvozačko mjesto pa ga Teslin autopilot prepunom autocestom odvezao "na doručak"

Bez obzira na to koliko je Teslin autopilot napredan, to i dalje nije u potpunosti autonoman sustav upravljanja vozilom. Neki vozači tu činjenicu jednostavno ne doživljavaju.

Branimir Vorša | 01.10.2020. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vlasnik Teslina Modela X odlučio se pohvaliti koliko je njegov auto pametan u prometu nakon novih nadogradnji pa se posjeo na suvozačko mjesto i mobitelom snimio dio vožnje autocestom prepunom vozila.

"Nova nadogradnja dovela je do toga da me Tesla vozi na doručak", napisao je vozač i dosad pokupio 24 tisuće lajkova i 31 tisuću komentara na Facebooku.

Ovaj put Teslin autopilot posao je odradio na razini, no to ipak nije u potpunosti autonoman sustav i zamišljen je više kao napredni sustav za asistenciju u vožnji.

Teslin autopilot ima pregršt korisnih značajki, od praćenja prometnih traka, samoparkiranja, automatske promjene prometnih traka, poluautonomne navigacije tek na pojedinim autocestama, kontrole vožnje s aktivnim praćenjem prometa pa do pozivanja vozila s parkirnog mjesta.

To su sve korisni alati u vožnji, no vozač je u konačnici onaj koji donosi najbitnije odluke (i pametne i one manje pametne).

Iz Tesle je najavljeno i da uskoro stiže i potpuno autonoman autopilot te da će njegova beta-verzija biti dostupna krajem godine.

Nama je zapeo za oko jedan komentar ispod objave u kojem korisnica Facebooka postavlja nadasve zanimljivo pitanje, ponajprije usmjereno Tesli.

"Zašto automobil uopće vozi bez vozača u vozačkom sjedalu? Čini se tako neodgovorno od kompanije da vjeruje kako će se svi pridržavati toga. I glupo je", napisala je korisnica.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti