Volvo predstavio nevidljivi sprej koji bi trebao zaštititi bicikliste u prometu

Kompanija Volvo pronašla je sjajno rješenje kako bi poboljšala sigurnost biciklista.

Monika Nožić Monika Nožinić | 31.03.2015. / 14:44

Volvo predstavio nevidljivi sprej koji bi trebao zaštititi bicikliste u prometu

Kompanija Volvo pronašla je sjajno rješenje kako bi poboljšala sigurnost biciklista.

LifePaint je novo, inovativno rješenje koje bi bicikliste trebalo učiniti bolje vidljivima na ulicama i tako spriječiti prometne nezgode kojima su biciklisti često izloženi.

Sprej je u suradnji s agencijom Grey London lansirao Volvo, koji je biciklistima u Londonu podijelio dvije tisuće bočica ovog spreja, a iz kompanije su poručili da će povećati proizvodnju ako se u testnom razdoblju proizvod pokaže djelotvornim.

Iz kompanije poručuju da je sprej u potpunosti nevidljiv, nanosi se na odjeću i bicikl, ne ostavlja tragove, ne uništava odjeću i lako se ispire, a kada se nanese, u kontaktu sa svjetlima automobila stvara površinu koja svijetli dovoljno jako da bicikliste učini dobro uočljivima na ulici.

U Velikoj je Britaniji 2013. godine u prometnim nesrećama stradalo 19 000 biciklista, a ova brojka raste svakodnevno. 

Budući da danas velik broj ljudi sve više koristi bicikl kao ekološki prihvatljivo prijevozno sredstvo, bitno je učiniti nešto više za njihovu sigurnost. "Najbolji način da preživite nezgodu je ju izbjegnete", poručila je kreativna direktorica Hollie Newton.

Prošle je godine u Finskoj proizveden sličan reflektirajući sprej koji je osmišljen kako bi zaštitio sobove na cestama u blizini šume.

Pogledajte na koji način funkcionira ovaj sprej: 

Foto: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti