U intervjuu za jedan brazilski talk show emitiran u ponedjeljak, Walter Isaacson rekao je kako je namjerno izostavio detalje o, čini se, nadolazećem Appleovom proizvodu, kada je radio na biografiji Steve Jobsa.

„Izostavio sam nekoliko stvari iz knjige. Nije ih puno, ali odnose se na Jobsove ideje o onome što bi Apple TV trebao biti. Učinio sam to zato što Apple još nije završio proizvod i činilo mi se nepravedno da ga predstavim prije Stevea ili ljudi iz Applea.“

Interes za potencijalni TV set naglo raste od kada je službena biografija Steve Jobsa objavljena u listopadu prošle godine. Jobs je u nedatiranom intervjuu otkrio Isaacsonu kako je napokon otkrio kako izgraditi integrirani bežićno sinkronizirani TV prijamnik s „najjednostavnijim korisničkim sučeljem koje možete zamisliti.“ Daljnje pojedinosti nisu zasada poznate.

Isaacson je već napisao dodatak biografiji, te je rekao kako će nova knjiga biti o „povijesti cijele digitalne revolucije.“, prenosi The Next Web.

„Steve Jobs mogao je u mirovinu u bilo koje vrijeme. No, sve do svoje smrti ostao je raditi u Appleu, razrađivati ideju kako će TV izgledati, kako će kamere izgledati, kako bi udžbenici trebali izgledati. Nije bilo potrebno da to radi, ali mislim da je bio potaknut željom da stvara odlične proizvode, a ne da zaradi ogromne količine novca.“

Nakon izlaska iPhone 4, pretpostavljalo se kako će Apple razviti Siri sustav glasovnog pretraživanja i upravljanja TV-om. Nakon toga, pojavile su se glasine o različitim veličinama zaslona, kontrolama poput Microsoftovog Kinecta, te nedavno, touch screen daljninskom upravljaču. Intervju od 1,5h  možete vidjeti ovdje.

(Photo via ongo)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju