Walter Isaacson priča zašto Steve Jobs nije želio operaciju

Autor prve službene biografije Steve Jobsa -- Walter Isaacson u nedjelju će gostovati u emisiji 60 minutes gdje će pričati

Zimo Zimo Zimo | 20.10.2011. / 21:41

Walter Isaacson priča zašto Steve Jobs nije želio operaciju

Autor prve službene biografije Steve Jobsa -- Walter Isaacson u nedjelju će gostovati u emisiji 60 minutes gdje će pričati o iskustvima koje je stekao pišući knjigu o Jobsu.

CBS News objavio je kratki dio snimke svojeg televizijskog showa 60 minutes u kojoj Isaacson odgovara na pitanje zašto Steve Jobs u početku nije želio na operaciju koja mu je možda mogla spasiti život.

Jobsu je 2004. godine dijagnosticiran rak gušterače, ujedno i vrlo rijedak oblik koji je bio izlječiv operacijom, no Jobs nije želio pod nož. Isaacson kaže kako je razlog odgađanja operacije Jobs objasnio riječima da ne želi da njegovo tijelo bude otvoreno, te kako ne želi biti tretiran na taj način.

Jobs je inače bio budist i vjerovao je kako će bolest izliječiti duhovnim putem, pa je tako odlazio duhovnim vođama, eksperimentirao je sa dijetama i makrobiotičkom prehranom, no kasnije je ipak odlučio otići na operaciju. Ta odluka je očito stigla prekasno, jer je i sam Jobs požalio.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti