WhatsApp krajem mjeseca ukida podršku za starije uređaje

Ako imate neki od starijih uređaja, vrijeme je za zamjenu jer ćete u suprotnom ostati bez WhatsApp aplikacije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.12.2016. / 15:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nemaju svi potrebu za nadogradnjom telefona svake godine pa korisnici koji s operaterima imaju sklopljen ugovor telefon u prosjeku mijenjaju dvaput godišnje, dok pojedini korisnici svoje uređaje ne mijenjaju čak tri godine. No, ako iz nekog razloga koristite telefon star četiri godine ili više, WhatsApp bi uskoro mogao prestati raditi na vašem uređaju.

Kompanija je najavila da do kraja godine više neće podržavati starije telefone, što se odnosi na starije platforme koje pokreću te uređaje. To znači da, ako imate uređaje sa Android 2.1 i 2.2, Windows Phone 7 ili iOS 6 (ili iPhone 3GS) platformama, više nećete moći koristiti WhatsApp. Milijuni ljudi morat će promijeniti mobilni telefon, odnosno kupiti noviji model ili na svom uređaju nadograditi operativni sustav.

"Iako su stariji modeli bili važan dio naše povijesti, oni jednostavno nisu u mogućnosti podržati sve opcije koje će WhatsApp omogućiti u bliskoj budućnosti", izjavio je glasnogovornik WhatsApp-a.

Sve to je zbog novih funkcija koje je WhatsApp implementirao i koje ne mogu raditi na starijim uređajima. WhatsApp je ove planove najavio još početkom godine pa je ovo samo jedan oblik podsjetnika.

Ako i dalje želite koristiti WhatsApp, svakako razmislite o nekom novom uređaju...

Izvor: DailyMail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti