WhatsApp postao izvorna aplikacija za Windowse i radi bez potrebe za sinkronizacijom s mobitelom

Redizajnirani WhatsApp za Windowse ima nešto čistije sučelje u usporedbi s prethodnom verzijom aplikacije, ali nije bitnije promijenio izgled.

Branimir Vorša | 17.08.2022. / 09:55

WhataApp za WIndowse
WhatsApp za Windowse (Foto: Microsoft)

Nova verzija WhatsApp aplikacije za Windows operativne sustave više ne zahtijeva povezivanje telefona za slanje, primanje i sinkronizaciju poruka. Ažuriranje na WhatsApp-ovoj službenoj web stranici otkriva da je osvježena Windows aplikacija izašla iz beta verzije i da je dostupna za preuzimanje u Microsoft Storeu.

Prethodno su korisnici na Windowsima morali preuzeti WhatsApp-ovu desktop aplikaciju ili pristupiti usluzi slanja poruka iz svojih web preglednika. Nova aplikacija je sad postala izvorna na Windows operativnom sustavu, što bi, kako objašnjavaju iz WhatsApp-a, trebalo učiniti aplikaciju bržom i responzivnijom.

Slika nije dostupna WhatsApp dodatno štiti korisnike: Neke nove opcije dostupne već za nekoliko dana

Redizajnirani WhatsApp za Windowse ima nešto čistije sučelje u usporedbi s prethodnom verzijom aplikacije, ali nije bitnije promijenio izgled. Najveća promjena je da korisnici više ne moraju držati svoj telefon spojen na mrežu radi sinkronizacije poruka između telefona i desktop verzije aplikacije.

No, ima dobrih vijesti i za korisnike Appleovih računala, jer WhatsApp kaže da trenutno radi i na izvornoj aplikaciji za macOS.

WhatsApp tako sad omogućuje povezivanje do četiri uređaja s vašim WhatsApp računom bez potrebe za vašim telefonom, a sve to uz održavanje end-to-end enkripcije.

U travnju je portal WABetaInfo iskopao snimku zaslona iz beta verzije WhatsAppa na Androidu koja pokazuje da bi platforma uskoro mogla dodati podršku za više uređaja za tablete. Trenutačno vam WhatsApp omogućuje samo povezivanje računala s vašim računom, pa bi dodavanje podrške za tablete (ili možda dodatni telefon) imalo smisla.

Slika nije dostupna Ne moraju svi sve znati: WhatsApp uvodi novinu kojoj će se mnogi obradovati

Međutim, korištenje povezanih uređaja ima neka ograničenja. Primjerice, ako koristite iPhone kao svoj primarni uređaj, ne možete izbrisati ili izbrisati chatove. Također ne možete slati poruke s pregledima veza s WhatsApp weba, slati poruke ili nazvati nekoga tko koristi vrlo staru verziju WhatsAppa, kao ni pregledavati lokacije uživo.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti