Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) traži od Kine da dostavlja precizne i stvarne podatke u realnom vremenskom okviru o epidemiološkom stanju u zemlji, s obzirom na nagli porast zaraženih koronavirusom i oboljelih od COVID-19.

Predstavnici WHO-a sastali su se u petak s predstavnicima kineske Nacionalne zdravstvene komisije i Nacionalne administracije za kontrolu i prevenciju bolesti od kojih su zatražili "dodatne informacije o situaciji i ponudili ekspertizu uz daljnju podršku".

Mjere protiv koronavirusa u Kini Eksplozija COVID-a, znanstvenici sve zabrinutiji: Kina bi mogla postati "potencijalno leglo virusa"

WHO je istaknuo važnost nadgledanja i pravovremenog objavljivanja podataka kako bi se pomoglo Kini i globalnoj zajednici u oblikovanju točne procjene rizika i donošenju efikasnih odgovora, priopćili su iz organizacije sa sjedištem u Ženevi.

Nagli porast broja zaraženih koronavirusom u Kini mnoge je Vlade naveo na uvođenje dodatnih zahtjeva koje moraju ispuniti kineski turisti pri dolasku u određene države.

Samo u prva tri tjedna prosinca 248 milijuna ljudi iz Kine je zaraženo, prema službeno nepotvrđenim unutarnjim procjenama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju