Winamp dobio novog vlasnika tvrtku Radionomy

AOL kupio je Winamp i SHOUTcast 1999. godine za 80 milijuna dolara, da bi ga ove godine, nakon što su ga odlučili ugasiti, prodao Radionomyu za svotu između 5 i 10 milijuna dolara.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 14.01.2014. / 19:54

Winamp dobio novog vlasnika tvrtku Radionomy

AOL kupio je Winamp i SHOUTcast 1999. godine za 80 milijuna dolara, da bi ga ove godine, nakon što su ga odlučili ugasiti, prodao Radionomyu za svotu između 5 i 10 milijuna dolara, prenosi TechCrunch.

Osim ovog, za sada nepoznatog iznosa, AOL je odlučio preuzeti 12% udjela u Radionomy kompaniji, na što su naravno pristali. Iako se pričalo kako je i Microsoft zainteresiran za kupovinu Winampa, to se očito nije dogodilo, no poznato je kako je CEO Radionomya Alexandre Saboundjian prodao svoju prijašnju kompaniju Magic Phone upravo Microsoftu.

“Želimo izgraditi priču o Winampu iz početka. Mislimo da će budućnost ovog servisa može biti odlična s obzirom da se strategija ne odnosi samo desktop i mobilne uređaje, već će na automobile i još mnogo toga.” — ističu iz kompanije.

Radionomy je inače već pokupio investicije u vrijednosti od 7 milijuna eura, a očito je da se planira nova runda koja će im pomoći u ekspanziji njihovog posla.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti