WordCamp organizira besplatne radionice o WordPressu

Na besplatne se radionice potrebno prethodno prijaviti, a prednost će imati posjetitelji WordCampa.

Martina Čizmić | 12.08.2017. / 10:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najveće hrvatsko okupljanje korisnika najpopularnije globalne platforme za objavu sadržaja na webu i izgradnju web stranica, WordCamp Zagreb, otvara se 1. rujna u Zagrebu i organizira besplatne radionice cijeli dan.

Ukupno 12 dvosatnih radionica biti će održano u prostorima Otvorenog i Visokog učilišta Algebra, a održavat će ih vrhunski profesionalci koji u svakodnevnom radu koriste WordPress i povezane web tehnologije. Svaka je radionica u cijelosti besplatna i služi kao dovoljno detaljan uvod u pojedinu temu.

Radionice su otvorene za sve zainteresirane polaznike, neovisno o njihovoj razini znanja ili tome kako i za što koriste WordPress, a jedino će u slučaju velikog interesa prednost prilikom prijave na radionice imati posjetitelji koji su kupili ulaznicu za sam WordCamp.

Za besplatnu prijavu na neku od radionica potrebno se što prije registrirati na  poveznici.

U sklopu grupe radionica za djecu, bit će održane tri radionice: Learn how to use WordPress Nele Dunato (radionica će biti održana na engleskom jeziku), Naučite kako koristiti WordPress Tomislava Negulića (hrvatska verzija početničke radionice za djecu) i Prvi koraci u web programiranju.

Grupa radionica biznis tematike uključuje radionice Osnove WordPressa Tomislava Negulića (CARNet), Uređivanje internetskog portala (radionicu će održati glavni urednik portala Vecernji.hr, medijskog partnera WordCampa, Dario Markas) te Kako napraviti višejezični WordPress web, predavača Darija Jazbeca Hrvatina (onTheGoSystems, autori popularnog plug-ina za višejezičnu funkcionalnost, WPML).

U području programiranja, besplatne radionice koje će biti održane na WordCampu su Vizualizacija podataka uz Google Data Studio (predavač je Marko Hrnjak s Otvorenog učilišta Algebra), Moj prvi WordPress plugin (radionicu će održati Konrad Leon Toldy, također iz Algebre) te Moderni razvoj web stranica Tomislava Čukelja iz tvtke Krikstudio.

Četvrta grupa radionica one su s područja osobnog razvoja. Bit će održane radionice The Art of Public Speaking (o vještini javnog govorenja, na radionici na engleskom jeziku, govorit će Luca Sartoni iz Automattica), The Irresistible Power of Strategic Storytelling (ovu radionicu, također na engleskom jeziku, vodit će Nevena Tomović, ManageWP) te radionicu Lijepo pisanje koju drži kolumnist Večernjeg lista, autor brojnih kratkih priča i triju romana, Goran Gerovac.

Cjelokupni raspored predavanja i radionica na WordCampu Zagreb dostupan je na službenoj stranici, gdje se mogu kupiti i ulaznice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti