World Of Warcraft izgubio gotovo tri milijuna pretplatnika

Blizzardov MMORPG World of Warcraft tijekom zadnjih godina doživljavao je fluktuaciju pretplatnika, no najnoviji financijski izvještaji kompanije otkrivaju da je igra u prethodna tri mjeseca izgubila gotovo tri milijuna pretplatnika.

Monika Nožić Monika Nožinić | 08.05.2015. / 12:35

World Of Warcraft izgubio gotovo tri milijuna pretplatnika

Blizzardov MMORPG World of Warcraft tijekom zadnjih godina doživljavao je fluktuaciju pretplatnika, no najnoviji financijski izvještaji kompanije otkrivaju da je igra u prethodna tri mjeseca izgubila gotovo tri milijuna pretplatnika.

Točnije, WoW izgubio je 2,9 milijuna pretplatnika, što je veliki broj u odnosu na 10 milijuna pretplatnika, koliko je kompanija održavala krajem 2014. godine.

Za tromjesečje koje se završava 31. ožujka, Blizzard je prijavio da je World of Warcraft imao 7,1 milijun pretplatnika.

Unatoč velikom gubitku igrača, kompanija tvrdi da WoW ostaje MMO igra s najviše pretplatnika na svijetu. Pad broja pretplatnika pripisuje se povećanju cijena u određenim dijelovima svijeta, zajedno s poskupljenjem servisa i stvari koji se mogu kupiti pravim novcem.

Očekuje se da bi sa idućom ekspanzijom igra ponovo mogla doživjeti rast broja pretplatnika, ali kada se u obzir uzme da je WoW igra stara preko 10 godina, očekivano je da u određenom razdoblju dođe do gubitka igrača.

Foto: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti