Xiaomi Mi5s, skuplja varijanta odličnog kineskom pametnog telefona

Nemaju samo Samsung i Apple premium uređaje, pa se tako u ovoj kategoriji mogu pronaći i razni drugi skuplji uređaji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.10.2016. / 11:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je definitivno jedan od brandova koji ima široku ponudu, od jeftinijih do vrlo skupih. S cijenom dolaze i bolje specifikaciji, što je i za očekivati, pa tako Mi5s dolazi s zaslonom neobične dijagonale od 5.15 inča s FHD rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Odmah se na prvu vidi kako se radi o vrlo lijepo dizajniramo uređaju koji prati trendove premium uređaja, a koji se može okarakterizirati kao vrlo minimalistični dizajn.

Nadalje, osim što uređaj pogoni Android 6.0, u tome mu pomažu i Snapdragon četverojezgreni procesor na 2.15GHz, 3GB RAM-a, a za pohranu Mi5s nudi 64 GB prostora. Na stražnjoj strani se nalazi kamera od 12MP s PDAF-om i ‘dual-tone’ bljeskalicom, dok se na prednjoj strani nalazi kamera od 4MP s f/2.0. Osim kamere, na stražnjoj strani se nalazi i čitač otisaka prstiju koji će dodatno osigurati vaš telefon od nepoželjnog korištenja.

Ugrađena baterija dolazi u kapacitetu od 3100mAh, što bismo rekli da je danas neki standard, a što se tiče priključka, tu je novi USB Type-C. 

Sve ovo Xiaomi nudi po cijeni od 380 dolara, odnosno nešto mal manje od 2500 kuna, što s jedne strane jest dosta novaca, no s druge strane se mnogo toga nudi. Više o uređaju možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte: Zašto je Elephonov P9000 jedan od najtraženiji pametnih telefona na webshopovima?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti