Xiaomi predstavio novu seriju pametnih telefona kojima cilja na mlađe korisnike

Nova Redmi Note 12 serija donosi značajna unaprjeđenja koja se prije svega odnose na sustav kamera, životni vijek baterije, brzinu punjenja i dizajn koji je, kako je istaknuto na predstavljanju, prilagođen korisniku.

Martina Čizmić | 05.04.2023. / 19:03

Galerija

 Xiaomi je danas predstavio dugoočekivanu novu Redmi Note 12 seriju koju ovaj put čine četiri uređaja - Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12.

Nova Redmi Note 12 serija donosi značajna unaprjeđenja koja se prije svega odnose na sustav kamera, životni vijek baterije, brzinu punjenja i dizajn koji je, kako je istaknuto na predstavljanju, prilagođen korisniku.

Također, predstavljen je i Redmi Watch 3, novi dizajnerski pametni sat koji dolazi s jasnim i čistom zaslonom, mnogobrojnim funkcijama za praćenje zdravlja i tjelesnih aktivnosti te mogućnosću GPS povezivosti.

Redmi Note 12 5G (Foto: Zimo)

Glavni model cjelokupne Redmi Note 12 serije je Redmi Note 12 Pro+ 5G sa sustavom trostrukih kamera. Opremljen je glavnom kamerom od 200MP s OIS-om, ultra širokokutnom i makro kamerom. Uz njega, Redmi Note 12 Pro 5G, također, nudi izuzetno iskustvo fotografiranja zahvaljujući IMX766 senzoru s OIS-om, ultra širokokutnim i makro kamerama, dok AI software algoritmi, povećane brzine procesuiranja fotografije i drugi korisni dodaci korisnicima omogućuju stvaranje još boljih fotografija.

Predstavljanje Redmi Note 12 serije (Foto: Zimo)

Kako je naglašeno na predstavljanju, Redmi Note 12 Pro+ 5G i Redmi Note 12 Pro 5G dolaze s 120Hz Flow AMOLED zaslonima te podrškom za Dolby Vision i Dolby Atmos, dok fleksibilni P-OLED materijali omogućuju tanje okvire.

Oba uređaja dolaze s flagship brzinama punjenja - 120W HyperCharge uz Redmi Note 12 Pro+ 5G i 67W brzo punjenje uz Redmi Note 12 Pro 5G, dok 5,000mAh baterija garantira cjelodnevno korištenje. Osim toga, zahvaljujući MediaTek Dimensity 1080 procesoru visokih performansi korisnici će moći ugodno i pouzdano koristiti 5G performanse.

Redmi Note 12 Pro+ 5G bit će dostupan u memorijskoj varijanti 8+256 GB po cijeni od 519 eura, dok će Redmi Note 12 Pro 5G bit će dostupan u memorijskoj varijanti 6+128 GB po cijeni od 399 eura. 

Predstavljanje Redmi Note 12 serije (Foto: Zimo)

Napredna tehnologija na zabavan način

Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12 dolaze s impresivnim performansama i unaprjeđenjem korisničkog iskustva kada je u pitanju zabava. Ugodan 120Hz AMOLED zaslon u kombinaciji sa Snapdragon 4 Gen 1 i Snapdragon 685 Mobile Platform olakšat će obavljanje više zadataka uz maksimalnu izdržljivost uređaja.

Redmi Note 12 Pro+ 5G (Foto: Zimo)

Redmi Note 12 5G namijenjen je korisnicima koji žele iskusiti sve prednosti 5G modela po pristupačnoj cijeni. Oba uređaja, Redmi Note 12 5G i Redmi Note 12 dolaze s 33W brzim punjenjem i 5,000 mAh baterijom koja bi trebala izdržati cijeli dan. Na stražnjoj strani nalazi se AI trostruka kamera s Night Mode značajkom i mnogobrojnim filterima.

Redmi Note 12 5G bit će dostupan u memorijskoj varijanti od 4+128 GB po cijeni od 299 eura, dok će Redmi Note 12 bit dostupan u memorijskoj varijanti 4+128GB po cijeni od 249 eura.

Redmi Watch 3 - pametni sat s privlačnim dizajnom

Redmi Watch 3 (Foto: Zimo)

Osim Redmi Note 12 serije, Xiaomi je predstavio i Redmi Watch 3. Uz 1.75" AMOLED zaslon, Redmi Watch 3 dizajniran je kako bi osigurao vidljivost sadržaja na zaslonu i u uvjetima jakog osvjetljenja. Okvir ovog uređaja izrađen je od metala visokog sjaja pomoću NCVM tehnologije, a dolazi u dvije boje i uz nekoliko različitih varijanti remena kako bi zadovoljio modni ukus svih korisnika.

Opremljen ugrađenim GPS-om i 5ATM certifikatom vodootpornosti, Redmi Watch 3 podržava pet glavnih satelitskih sustava za pozicioniranje, 121 sportski način, uključujući šest automatski prepoznatih sportskih načina uz mjerenje razine kisika u krvi, otkucaja srca, spavanja i drugih funkcijama praćenja zdravlja. 

Zanimljivo, ima ugrađenu funkciju poziva u hitnim slučajevima jednostavnim pritiskom tri puta na gumb koji se nalazi na boku sata.

Baterija bi, istaknuto je, trebala izdržati do 12 dana u uobičajenoj uporabi. A da se sve dobro čuje pobrinut će se HD zvučnik i mikrofon s opcijom poništavanja buke za jasne Bluetooth telefonske pozive.

Redmi Watch 3 bit će dostupan po cijeni od 99 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti