Xiaomi skinut s crne liste: Amerikanci ponovno mogu trgovati vrijednosnim papirima kineske kompanije

Micanje Xiaomija s crne liste olakšat će njegovo poslovanje u SAD-u.

Martina Čizmić | 26.05.2021. / 11:20

Xiaomi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Baš kao što je to bilo najavljeno pred dva tjedna, američki okružni sud u okrugu Columbia donio je konačnu odluku kojom ukida imenovanje tvrtke "kineskom komunističkom vojnom organizacijom" (CCMC). 

Xiaomi Neočekivan potez: SAD uklanja Xiaomi s crne liste

Kako su objavili iz Xiaomija, ispuštajući oznaku, sud je formalno ukinuo sva ograničenja američkim građanima i tvrtkama da kupuju ili drže vrijednosne papire kompanije.

Ponavljaju kako su zahvalni na povjerenju i podršci svojih globalnih korisnika, partnera, zaposlenika i dioničara, ali i da su otvoreno, transparentno, javno trgovano, neovisno upravljano i upravljano poduzeće.

Xiaomi će i dalje pružati pouzdane potrošačke elektroničke proizvode i usluge korisnicima te neumorno graditi nevjerojatne proizvode s poštenim cijenama kako bi svi na svijetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije, poručili su iz Xiaomija. 

Slika nije dostupna Trump iskaljuje bijes na još jednom kineskom proizvođaču mobitela: Xiaomi je proglašen "komunističkom vojnom kompanijom"

Podsjetimo, ranije ove godine američko ministarstvo obrane, pod Trumpovom administracijom, proglasilo je da je kompanija povezana s kineskom vojskom te je stavljena na listu koja onemogućava američka ulaganja u kompaniju.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti