Xiaomi, kompanija koja se definitivno dokazala da može proizvesti odličan pametni telefon, modelom Mi 6 je otišla još korak dalje, te osim snažnih karakteristika koje se kriju ispod poklopca uređaja, ovaj model izgleda jednostavno predivno.

Mogli bismo reći kako je Mi 6 spoj iPhonea 6 i Samsunga S7, pa tako možemo reći da ovaj model stoji između spomenuta dva.

Dizajn uređaja je u skladu s trendovima i definitivno odiše ljepotom zahvaljujući svojim lijepim linijama i predivnom velikom ekranu. Između poklopca i ekrana nalazi se moćan stroj, pa tako Mi 6 dolazi s čak 6GB RAM-a, 5.15 inčnim FullHD zaslonom s 428 PPI, osmerojezgrenim procesorom radnog takta 2.45GHz. Nadalje, uređaj dolazi u dvije verzije, 128GB i 64GB.

Kamera je također na vrlo visokom nivou, pa se tako stražnja dual kamera sastoji od 12MP širokokutne leće s stabilizacijom na 4 osi, te 12MP telephoto. Prednja kamera je od čak 8MP. Baterija od 3350mAh je dovoljna za jedan dan, no danas smo već navikli gledati i jeftinije uređaj se snažnijim baterijama, pa je baterija mali minus. Ono što je još minus kod ovog uređaja jest cijena, pa tako Mi 6 košta čak 600 dolara, što je prilično visoka cijena, no valja uzeti u obzir kvalitetu izrade i vrhunski dizajn, kao i performanse koje nudi ovaj moćni Xioami.

Dakle, ako želite luksuzni pametni telefon, a da to nije Samsung ili Apple, ovaj model bi mogao biti kao dobar izbor. Zaključak bi bio kako je ovo sasvim zadovoljavajući uređaj koji izgleda predivno!