Yahoo službeno objavio akviziciju Tumblra za 1.1 milijardu dolara

Sva nagađanja preko vikenda pokazala su se točna. Yahoo je danas službeno objavio kako je kupio Tumblr

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.05.2013. / 14:55

Yahoo službeno objavio akviziciju Tumblra za 1.1 milijardu dolara

Sva nagađanja preko vikenda pokazala su se točna. Yahoo je danas službeno objavio kako je kupio Tumblr,​ mikroblogersku platformu za 1.1 milijardi dolara, a posao će se zaključiti u drugoj polovici godine.

David Karp, ostat će i dalje CEO kompanije, a sama kompanija će zasebno voditi svoje poslovanje — slično je napravio Facebook kupivši Instagram za sličan iznos.

"Obećajmo da nećemo zeznuti" — istaknula je Marissa Mayer iz Yahooa. Ovo vrlo bitan poslovni pothvat s obzirom da Tumblr koristi mlađa populacija, većinom s mobilnih uređaja, a upravo to je nedostajalo Yahoou, već pomalo staromodnoj tehnološkoj kompaniji.

Kako bi i sami postali dio zajednice Tumblra, Yahoo je već prebacio službeni blog na yahoo.tumblr.com. Iz Yahooa se nadaju kako će ovim poslom broj korisnika Tumblra narasti za 20 posto, te kako će ukupni promet na stranici skočiti za 20%. 

Što se tiče samog Karpa, on kaže kako Tumblr neće "poljubičastili" inače zaštitnoj boji Yahooa, a što u prenesenom značenju znači da će i dalje ostati isti no uz pomoć Yahooa kompanija će se puno brže razvijati.

Na svom službenom Twitteru, Marissa Mayer je objavila svoju prvu akviziciju kroz simpatičan GIF.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti